FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για δύο παραχωρήσεις στη χερσαία ζώνη Κατακόλου

Ημερομηνία: 07-03-2023 | Συντάκτης:

Απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη οι προσφυγές του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Νόμιμες έκρινε δύο αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σχετικά με την παραχώρηση μέρους της χερσαίας ζώνης στο Κατάκολο σε ιδιωτικές εταιρείες, απορρίπτοντας τις δύο προσφυγές που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Πύργου «Ο Ερμής».

Η πρώτη απόφαση αφορούσε την παραχώρηση χώρου για στάθμευση ιππήλατου οχήματος, προκειμένου να επιβιβάζει και αποβιβάζει τουρίστες στη Χερσαία Ζώνη, πίσω από το τουριστικό περίπτερο.

Η δεύτερη απόφαση αφορούσε την ανανέωση της άδειας της εταιρείας ΤΕΛΞΙΣ να χρησιμοποιεί προκαθορισμένο χώρο στη χερσαία ζώνη ως αφετηρία των ανοιχτών τουριστικών λεωφορείων, προς εξυπηρέτηση των τουριστών.

Ο Σύλλογος των ΤΑΞΙ στην προσφυγή ισχυριζόταν πως οι δύο συγκεκριμένες αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στερούνται αιτιολόγησης, καθώς δεν καθορίζεται η χρονική διάρκεια παραχώρησης χώρου στην εταιρεία και το αντάλλαγμα χρήσης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 24 του Ν.2971/01.

Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε τις δύο προσφυγές, επικαλούμενη έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι με τις δύο αυτές αποφάσεις δεν χορηγείται το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης του χώρου, προκειμένου να επιβάλλεται χρονικό όριο παραχώρησης και τέλος χρήσης, παρά η δυνατότητα στάθμευσης και στάσης για επιβίβαση και αποβίβαση τουριστών

Συνεπώς, δεν εμπίπτουν στον ν.2971/01, που απαιτεί χρονικό όριο παραχώρησης και επιβολή τέλους χρήσης (…) και δεν δικαιολογείται βλάβη, καθώς οι αποφάσεις δεν αποκλείουν τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ από τη χρήση των θέσεων που τους έχουν παραχωρηθεί, σύμφωνα με το master plan λιμένα Κατακόλου.

«Δεν στοιχειοθετείται το έννομο συμφέρον του προσφεύγοντος για την άσκηση προσφυγής», καταλήγει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος