FOLLOW US: facebook twitter

Πράσινο φως για το επίδομα ενοικίου

Ημερομηνία: 14-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 33.000.000 ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πληρωμής Επιδόματος Ενοικίου μηνός Ιανουαρίου 2021. Παράλληλα στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού έχει παραταθεί αυτοδίκαια για τρεις μήνες οι αιτήσεις του Επιδόματος Στέγασης με μήνα λήξης ισχύος (και επανυποβολής νέας αίτησης) το Νοέμβριο 2020, το Δεκέμβριο 2020 και τον Ιανουάριο 2021.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση από τον αιτούντα, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά και δεν θα παραταθεί η προηγούμενη.

Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Οι δικαιούχοι ενημερώνονται σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Προσοχή: Εάν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται σε αυτήν, οι δικαιούχοι μπορούν αποκλειστικά εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης να την ανακαλέσουν και να υποβάλουν νέα.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος