FOLLOW US: facebook twitter

“Πράσινο φως” για την εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού

Ημερομηνία: 21-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Φωτογραφία: Eurokinissi

Τους όρους και τις προυποθέσεις για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ τουρισμού καθορίζει σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. Ουσιαστικά η απόφαση δίνει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την εισαγωγή σπουδαστών

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας μη υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης ή Σ.Ε.Κ. ή ανώτατης εκπαίδευσης. Ο μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων ανά τμήμα ειδικότητας ορίζεται σε τριάντα (30). Η λειτουργία τμημάτων με αριθμό καταρτιζομένων μικρότερο των δέκα (10) ατόμων εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού.

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, υποβάλλουν σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα, αίτηση συμμετοχής, η οποία επέχει θέση δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, στην οποία αναγράφονται τα προσωπικά τους στοιχεία (ενδεικτικά ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ., Α.Μ.Κ.Α.), η διεύθυνση κατοικίας, τα στοιχεία επικοινωνίας του υποψηφίου, καθώς και η σειρά προτίμησής τους ανά ειδικότητα και ΙΕΚ. Στο ίδιο πληροφοριακό σύστημα συμπληρώνονται από τους υποψηφίους τα κριτήρια από την μοριοδότηση των οποίων θα προκύψει ο τελικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ανακοινώνεται η έκδοση των αποτελεσμάτων και οι υποψήφιοι μπορούν να συνδεθούν στο λογαριασμό τους και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμα της αίτησής τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος