FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» από Πλακιωτάκη για την πρόταση Τζαβάρα για το Κατάκολο: «Αξιολογείται η πρόταση για ίδρυση Οργανισμού Λιμένα»

Ημερομηνία: 21-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
plakiotakis-tzavaras

Την αναβάθμιση του λιμένος Κατακόλου «Ιωάννης Λάτσης» και την ίδρυση Οργανισμού Λιμένα εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τζαβάρα.

Όπως αναφέρει αρχικά ο κ. Πλακιωτάκης στο σχετικό έγγραφο της απάντησης, «αναφορικά με την αναβάθμιση του εν λόγω λιμένα σε “λιμένα διεθνούς ενδιαφέροντος”, σημειώνεται ότι η εν εξελίξει διαδικασία επικαιροποίησης/τροποποίησης του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1315/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2013 “περί των προσανατολισμών της Ένωσης για την ανάπτυξη του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών” είναι πιθανόν να οδηγήσει σε επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων και να δρομολογηθούν αλλαγές στην εθνική κατάταξη λιμένων, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση όσων εξ αυτών πληρούν τις προϋποθέσεις, θέμα που θα εξετασθεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών».

Στη συνέχεια παραθέτει τις ενέργειες που έχουν γίνει στο λιμάνι και όσες ακόμα υπολείπονται και καταλήγει στο ότι «λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω καθώς και την ιδιαίτερη σημασία του λιμένα Κατακόλου, σας γνωρίζουμε ότι το θέμα της ίδρυσης Οργανισμού Λιμένα αποτελεί ζήτημα το οποίο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προτίθεται να αξιολογήσει σε συνεργασία με το Υπουργείου Εσωτερικών, εντός του ευρύτερου πλαισίου της εθνικής λιμενικής πολιτικής, με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και με γνώμονα την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος