FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» από Γεωργαντά για αύξηση των Νέων Αγροτών

Ημερομηνία: 19-10-2022 | Συντάκτης:

-Τι απάντησε ο ΥΠΑΑΤ στον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέα Νικολακόπουλο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Την ένταξη 420 επιπλέον Νέων Αγροτών στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών που αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωστοποίησε με απάντησή του στον βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Νικολακόπουλο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Γεωργαντάς,  τονίζοντας ότι στη Δυτική Ελλάδα ο προϋπολογισμός της αρχικής κατανομής της τελευταίας Πρόσκλησης ήταν 44,1 εκατ. ευρώ και με τη δεύτερη κατανομή ανήλθε σε 63,18 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε περίπου 43,3%.

«Από το σύνολο των αιτήσεων που πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, έχουν ήδη ενταχθεί οι χίλιες διακόσιες εξήντα (1.260) για τους οποίους δεν απαιτούνταν η προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών, με βάση το 90% των διαθέσιμων πιστώσεων. Οι συγκεκριμένοι έχουν ήδη λάβει και την α’ δόση. Αναμένεται να ενταχθούν ακόμη α) όσοι καλύπτονται από το 90% των πιστώσεων, αλλά απαιτούνταν η προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών, και β) όσοι καλύπτονται από το υπόλοιπο 10% των πιστώσεων. Ο συνολικός αριθμός τους εκτιμάται περίπου στα 420 άτομα. Είναι ζητούμενο όλων μας να μπορούν να ενταχθούν σε τόσο σημαντικά Μέτρα όσο το δυνατό περισσότεροι δικαιούχοι.

Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για νέους ανθρώπους, νέους επαγγελματίες, νέους αγρότες. Αυτούς στους οποίους στηρίζεται η ύπαρξη και η εξέλιξη του πρωτογενούς τομέα.», τόνισε σχετικά στην απάντησή του.

Παράλληλα, σημείωσε πως όσοι δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο Μέτρο, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να υποβάλουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην επερχόμενη Πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης, με προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στην ερώτησή του ζητούσε με την ερώτησή του την επέκταση του προϋπολογισμού του προγράμματος για τους «Νέους Αγρότες», ώστε να δοθεί χρηματοδότηση και στις περιπτώσεις με πλήρεις φακέλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος