FOLLOW US: facebook twitter

Πρασίνισαν το λόφο της «Γαλανής»!

Ημερομηνία: 29-03-2023 | Συντάκτης:

Με επιτυχία η δενδροφύτευση από τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας υπό την αιγίδα του Δασαρχείου Πύργου και του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Με δενδροφύτευση και καθαρισμό του μονοπατιού στον λόφο της ‘Γαλανής» στην Αρχαία Ολυμπία, με την συνεργασία και τις υποδείξεις του Δασαρχείου Πύργου που προσέφερε και τα δέντρα όπως και του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την βοήθεια σε εργαλεία και νερό για το πότισμα, έκλεισε τις δράσεις της χειμερινής περιόδου ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας.

Δεκάδες εθελοντές ανάμεσά τους και αρκετά μικρά παιδιά, συμμετείχαν στην δενδροφύτευση ενώ την αναδάσωση στήριξαν ακόμα η ακαδημία ποδηλάτου Αρχαίας Ολυμπίας του Ποδηλατόδρομος Πύργος όπως και ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου. Με τα… σύνεργα της δενδροφύτευσης ανά χείρας και με σύμμαχο την λιακάδα και τον ανοιξιάτικο καιρό, με πολύ όρεξη και μεράκι, έγιναν όλοι μια μεγάλη παρέα και άρχισαν το σκάψιμο των λάκκων για την φύτευση των δένδρων. Εκείνοι βεβαίως που το απόλαυσαν περισσότερο από όλους, ήταν οι λιλιπούτειοι εθελοντές που καθοδηγούμενοι από τους μεγαλύτερους φύτεψαν με χαρά ο καθένας το δενδράκι του μαθαίνοντας παράλληλα πως οι ίδιοι θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην διάσωση του δασικού μας πλούτου.

Όπως τόνισαν τα μέλη του Φυσιολατρικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας που ευχαρίστησαν όλους τους εθελοντές και συλλόγους και βεβαίως το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, το Δασαρχείο Πύργου και το δασάρχη Παναγιώτη Λάττα που όπως πάντα ήταν παρών σε όλη την διαδικασία της δενδροφύτευση , στόχος τους είναι να δουν ξανά πράσινο το λόφο της Γαλανής γι αυτό και εστιάζουν από τις εθελοντικές τους δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, στηρίζοντας και την ονομασία του Συλλόγου τους.

Το μόνο που μένει τώρα είναι η φροντίδα για την ανάπτυξή τους, να ποτίζονται τα δέντρα για να αντέξουν και να μεγαλώσουν. Στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αναφέρουν:

«Ραντεβού το φθινόπωρο για νέες δράσεις στο λοφο!!! Μέχρι τότε μόνο ποτίσματα!! Καλή Άνοιξη και καλό καλοκαίρι για όλους»

Ε.Π


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος