FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινη» ανάπλαση στο Τραγάνι – Παρέμβαση 600.000 ευρώ σχεδιάζει ο δήμος Ήλιδας

Ημερομηνία: 27-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Δημιουργούμε επισκέψιμο πόλο έλξης, τόνισε ο δήμαρχος Γ. Λυμπέρης

Πρόταση για την ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου στο Τραγάνι θα υποβάλει προς ένταξη στο Πράσινο Ταμείο ο δήμος Ήλιδας, ύψους 600.000 ευρώ, με στόχο να δημιουργήσει έναν  χώρο φιλικό στο περιβάλλον, ο οποίος θα επιτρέπει ήπιες αθλητικές δραστηριότητες, με έμφαση στο ποδήλατο.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, σκοπός της μελέτης είναι η δημιουργία ενός υπαίθριου χώρου αναψυχής, που θα απευθύνεται κυρίως σε νεαρές ηλικιακές ομάδες, αλλά θα μπορεί να φιλοξενεί με το ίδιο ενδιαφέρον όλους τους επισκέπτες. Μέσω αυτής της ανάπλασης στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου έλξης ο οποίος θα μπορεί να είναι επισκέψιμος τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Η περιοχή μελέτης βρίσκεται στην αγροτική περιοχή Τραγάνι της Αμαλιάδας, στο Δυτικό άκρο του δήμου και περιλαμβάνει  την αναβάθμιση χώρου όμορου με το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας και τη δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομου 660μ , που προϋπάρχει από παλαιοτέρων  ετών και που ξεκινά από την οδό Σμύρνης, κοντά στις γραμμές του τρένου και τερματίζει στο ύψος του κοινόχρηστου χώρου παρέμβασης. Το καθαρό πλάτος του ποδηλατόδρομου είναι 1,80μ και είναι διπλής κυκλοφορίας. Παράλληλα σε αυτόν θα κατασκευαστεί πεζόδρομος για την ασφαλή κίνηση πεζών, ο οποίος θα καταλήγει στον εξεταζόμενο κοινόχρηστο χώρο.

Με βάση τη μελέτη προτείνεται η δημιουργία μιας βασικής διαδρομής, η οποία εκτείνεται σε όλο το εμβαδό του χώρου. Οι δραστηριότητες που χωροθετούνται στον υπαίθριο αυτό χώρο είναι γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, πίστα σκέιτμπορντ, χώρος διαδραστικής απασχόλησης και επιδαπέδιο υπαίθριο σκάκι, καθώς και χώροι καθιστικών.η οι υπαίθριο σκάκι, καθώς και χαθα

Η μελέτη προβλέπει επίσης ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση και την ενεργό συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και καινοτόμο σύστημα φωτισμού.

«Στόχος του έργου είναι η βιοκλιματική αναβάθμιση και ανάπλαση που έχει σκοπό να ενισχύσει τις περιβαλλοντικές αντοχές της υποδομής και των παρόδιων χρήσεων των πολεοδομικών ενοτήτων. Η παρούσα μελέτη έρχεται να συμπληρώσει το συνολικό πλάνο βιώσιμης αστικής κινητικότητας του δήμου και στηρίζεται στη γενικότερη θεώρηση και πλάνο του δήμου, που έχει στόχο την απόδοση στην πόλη ενός συνόλου από μικρούς δημόσιους χώρους με την πεποίθηση ότι αυτό που ορίζει τον χαρακτήρα της πόλης είναι ο δημόσιος χώρος.  ΟΙ δημόσιοι χώροι είναι τα κοινά περιουσιακά στοιχεία της πόλης και συγκροτούν το μεγάλο της πλεονέκτημα για να αναβαθμίσει την κοινωνική της ζωή και να επιφέρει την οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο κ. Λυμπέρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος