FOLLOW US: facebook twitter

4+1 πρακτικές συμβουλές για το πώς να ζεστάνω το μπάνιο μου

Ημερομηνία: 08-11-2020 | Συντάκτης:

Πως να ζεστάνω το μπάνιο μου κρυώνω ?  Δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε πια κάθε φορά που μπαίνετε στο μπάνιο. Θέλετε ένα κάνετε ένα καυτό ντους το πρωί αλλά κρυώνετε? Διαβάστε πως μπορείτε να ζεστάνετε το μπάνιο σας.

Οδηγίες για το πως να ζεστάνω το μπάνιο

Το μπάνιο είναι από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού μιας και οι περισσότεροι από εμάς από αυτό ξεκινάμε και τελειώνουμε την μέρα μας. Είναι σημαντικό να κρατάμε το μπάνιο ζεστό και χωρίς υγρασίες, ειδικά στην φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη περίοδο. Έχοντας το μπάνιο ζεστό βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι κάνοντας πολύ πιο ευχάριστη την διαμονή μας. Διαβάστε παρακάτω τις πρακτικές συμβουλές- οδηγό για το πως να ζεστάνω το μπάνιο μου.

Ελέγξτε τα παράθυρα

Η ζέστη που φεύγει μέσα από το μπάνιο και ο κρύος αέρας που μπορεί να μπαίνει από τα κουφώματα είναι πολύ συνηθισμένη αίτια των κρύων μπάνιων.

Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα τοποθετώντας γύρω από την κορνίζα-κάσα του παράθυρου ειδική θερμομονωτική ταινία. Η ταινία αυτή εμποδίζει τον κρύο αέρα να μπει μέσα στο μπάνιο μέσα από τις χαραμάδες του κουφώματος, διατηρώντας έτσι την θερμότητα του χώρου.

Αν τα παράθυρα – κουφώματα είναι παλιά με μονό τζάμι καλό θα είναι να τα αντικαταστήσετε με κουφώματα ενεργειακά νέας τεχνολογίας που σφραγίζουν το δωμάτιο από το εξωτερικό περιβάλλον και θερμομονώνουν το χώρο από το κρύο. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές από κουφώματα ενεργειακά με διπλά τζάμια, ξύλινα, αλουμινένια ή από P.V.C. και με πάρα πολύ καλές τιμές.

Θέρμανση του μπάνιου

Η θέρμανση μπορεί να προέρχεται από διαφορές πηγές ενέργειας και διαφορετικές συσκευές ανάλογα με την χρήση και τις ιδιαιτερότητες του χώρου. Η θερμότητα του χώρου όχι μόνο κάνει τον χώρο ζεστό και ευχάριστο αλλά κρατά και την υγρασία μακριά μετά την χρήση. Μπορείτε να διαλέξετε όποιο τρόπο θέρμανσης εσείς θέλετε.

petsetokremastres πετσετοκρεμάστρες

Πετσετοκρεμάστρα

Βάλτε μια πετσετοκρεμάστρα στο μπάνιο σας και απολαύστε ένα ζεστό μπάνιο και και μια ολόστεγνη πετσέτα όταν βγείτε έξω. Επιπλέον η πετσετοκρεμάστρα ενώ θα ζεσταίνει την πετσέτα σας θα προσδώσει και επιπλέον θερμότητα στο μπάνιο σας.

Η πετσετοκρεμάστρα συναντάτε εδω και πολλά χρόνια στα ξενοδοχεία αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στις κατοικίες. Οι πετσετοκρεμάστρες φτιάχνονται από διάφορα υλικά χάλυβα, ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο και μπορούν να θερμαίνονται είτε με ηλεκτρικό ρεύμα είτε με το νερό της θέρμανσης. Συνιστώνται για μικρότερα μπάνια και τοποθετούνται συνήθως κοντά στην ντουζιέρα.

Θερμαντικά σώματα

Για μεγαλύτερα μπάνια η ιδανική λύση είναι η θέρμανση με καλοριφέρ (θερμαντικά σώματα). Αυτά τοποθετούνται στον τοίχο του μπάνιου και διαστασιολογούνται ανάλογα με τις διαστάσεις του μπάνιου. Τα καλοριφέρ είναι καλυτέρα να τοποθετούνται χαμηλά κοντά στο δάπεδο για να κυκλοφορεί και να διαχέεται καλύτερα η θερμότητα στο χώρο.

Τα καλοριφέρ μπορεί να είναι ηλεκτρικά ή να είναι συνδεδεμένα με την εγκατάσταση θερμάνσης του σπιτιού.

Θέρμανση του μπάνιου με ηλεκτρικό ρεύμα

Προσοχή: Θα πρέπει να δοθεί βάρος στην επιλογή, την εγκατάσταση και την θέση του εξοπλισμού. Ο χώρος του μπάνιου έχει μεγάλη υγρασία, έτσι δεν θα πρέπει να υπάρχουν συστήματα που να θέτουν σε κίνδυνο το άνθρωπο. Επίσης δεν μπορούν να εγκατασταθούν συστήματα που είναι ευαίσθητα στην υγρασία.

Στις περιπτώσεις θέρμανσης του μπάνιου με ρεύμα αποφεύγονται σόμπες, ηλεκτρικά καλοριφέρ, κλιματιστικά, καλοριφέρ λαδιού. Εκεί λοιπόν που θα σκέφτεστε πως να ζεστάνω το μπάνιο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήστε τίποτα από τα παραπάνω. Το σωστό είναι να καλέστε τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς σας,  να εγκαταστήσει ένα θερμαντικό σώμα τοίχου.

πως να ζεστάνω το μπάνιο patakia mpaniou πατάκια μπάνιου

Χρησιμοποιήστε πατάκια μπάνιου

Τοποθετώντας τα πατάκια του μπάνιου κοντά στην μπανιέρα/ντουζιέρα ή τον νιπτήρα βοηθάτε στην συγκράτηση της θερμότητας. Ταυτόχρονα τα πόδια δεν αισθάνονται το κρύο.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι τα πατάκια σε πολλές περιπτώσεις προσφέρουν εκτός από άνεση και περισσότερη ασφάλεια εμποδίζοντας γλιστρήματα, πτώσεις κ.α.

Τοποθετήστε ενδοδαπέδια θέρμανση

Εάν θέλετε να αλλάξετε όλα τα πλακάκια στο μπάνιο ή σκέφτεστε μια ολική ανακαίνιση του μπάνιου  ίσως θα πρέπει να εξετάσετε και την ενδοδαπέδια θέρμανση. Η ενδοδαπέδια θέρμανση συνιστάται σε περιοχές όπου υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες, όπως στην Βόρεια Ελλάδα και σε μέρη με μεγάλο υψόμετρο.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να είναι ηλεκτρική η με ζεστό νερό. Στην μια περίπτωση το ηλεκτρικό ρεύμα θερμαίνει το σύστημα, ενώ στην άλλη χρησιμοποιείται ζεστό νερό από το σύστημα θέρμανσης. Και στις δυο περιπτώσεις το δάπεδο του μπάνιου θερμαίνεται και δημιουργεί μια πολλή ωραία αίσθηση. Το αρχικό κόστος μπορεί είναι σχετικά υψηλό, αλλά σκεφτείτε την άνεση που προσφέρει ακόμα και στις πιο κρύες μέρες.

exoinomisi nerou ntouziera ντουζιέρα εξοικονόμησης νερού

Κεφαλή ντους με εξοικονόμηση νερού

Τελευταία οδηγία για το πως να ζεστάνω το μπάνιο μου. Το ξέρετε ότι όταν κάνετε πάνω από 5 λεπτά ντους καταναλώνετε περίπου τόσο νερό όσο χρειάζεται για να γεμίσει μια συνηθισμένη μπανιέρα.

Εγκαταστήσετε μια ντουζιέρα η κεφαλή ντους που έχει μικρότερη κατανάλωση νερού. Έτσι μπορείτε να ζεσταθείτε κάνοντας περισσότερη ώρα το μπάνιο σας αλλά και να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα από τους λογαριασμούς.

Αυτές οι κεφαλές κάνουν αερισμό του νερού και μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση μέχρι και 50%.

Πηγή: greenbuilding.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος