FOLLOW US: facebook twitter

Πραγματική στήριξη Νέων Αγροτών από τις δράσεις των Σχεδίων Βελτίωσης

Ημερομηνία: 15-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Αννα Βλαγκούλη: Μπορούν να επωφεληθούν των δυνατοτήτων αγρότες και κτηνοτρόφοι μας στην Ηλεία

«Η σημασία της υπαίθρου στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας  είναι αδιαμφισβήτητη και προς αυτήν την κατεύθυνση το αρμόδιο Υπουργείο και η κυβέρνηση δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα με ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα για το 2023.

Πρόγραμμα αναγκαίο που στοχεύει να δώσει ώθηση στην αγροτική παραγωγή σε νέες πρωτοβουλίες με καινοτόμες στον γεωργικό τομέα προσπάθειες και με αξιοποίηση της αγροτικής γης από τα ελληνικά χέρια με κίνητρα και υγιείς προϋποθέσεις για επενδύσεις στην Περιφέρεια».

Αυτό τόνισε χθες με δήλωσή της η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Άννα – Μαρία Βλαγκούλη κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα Σχέδια Βελτίωσης και στην ενίσχυση Νέων Αγροτών που έχουν καθοριστικό ρόλο στο Νομό μας και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι μόλις πρόσφατα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ικανοποίησε αίτημα για την ένταξη δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα που ήδη είχε προκηρυχθεί διευρύνοντας τον προϋπολογισμό του, ώστε να συμμετάσχουν σε αυτό και άλλοι αγρότες που αν και είχαν ολοκληρωμένους φακέλους προς ένταξη είχαν μείνει εκτός λόγω μη οικονομικής κάλυψής τους. Η κυβέρνηση ωστόσο έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον και με την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία κατάφερε να εξασφαλίσει τις πιστώσεις εκείνες που θα έδιναν το δικαίωμα και σε αυτές τις περιπτώσεις να ενταχθούν κανονικά προς ενίσχυση.

Έτσι πολλοί νέοι αγρότες μας και από την Ηλεία, θα ωφεληθούν από τις δράσεις των Σχεδίων Βελτίωσης με ευνοϊκούς όρους , κίνητρα και μια γενναία επιδότηση για να προχωρήσουν σε επενδύσεις που επιδιώκουν στον αγροτικό τομέα.

Και αν το προηγούμενο ή τα προηγούμενα προγράμματα αφορούσαν χρηματοδοτήσεις για προμήθεια αγροτικών μηχανημάτων, εγκατάσταση θερμοκηπίων ή άλλων αγροτικών εγκαταστάσεων, πολυετείς φυτείες κλπ. αυτή την φορά θα περιλαμβάνεται ακόμη η αγορά γης ειδικά αν έχει σχέση και με όμορες από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις του δικαιούχου, όπως και η απόκτηση οικίσκων για στέγαση εργατών γης με αξιοπρεπείς συνθήκες.

Όλα τα παραπάνω μαζί με τις επενδύσεις του μηχανολογικού εξοπλισμού θα δώσουν τη δυνατότητα και για νέα πραγματική στήριξη της υπαίθρου με τους ανθρώπους της αγροτικής γης να έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την παραμικρή ευκαιρία, να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες και να επωφεληθούν από τα προγράμματα της κυβέρνησης για να μείνουν στον τόπο τους κατέληξε στην δήλωσή της η κα Βλαγκούλη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος