FOLLOW US: facebook twitter

«Πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση είναι μόνο το ΚΚΕ»

Ημερομηνία: 06-02-2023 | Συντάκτης:

Τους 5 από τους 7 υποψήφιους βουλευτές παρουσίασε η Τομειακή Επιτροπή Ηλείας

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν απόλυτα στα βασικά ζητήματα, τόνισε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Σωτ. Παρίσης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Άνοιγμα στην κοινωνία και ισορροπημένη γεωγραφική και επαγγελματική εκπροσώπηση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου Ηλείας του ΚΚΕ, το οποίο παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης στο «Απολλώνιον» στις Καρούτες, η οποία συνδυάστηκε με την κοπή της πίτας και συνεστίαση, από την Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ.

Υποψήφιοι θα είναι ο Χρήστος Αθανάσουλας, συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πύργου και υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, ο Θανάσης Βομπίρης, αγρότης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, ο Χρήστος Γιάνναρος, μηχανολόγος-μηχανικός, αυτοαπασχολούμενος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πύργου, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας και γραμματέας τομεακής επιτροπής Ηλείας ΚΚΕ, η Νατάσα Παναγιωτάρα, ιδιωτική υπάλληλος, δασκάλα μουσικής και πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, και η Ζωή Τσάση, ξενοδοχοϋπάλληλος, πρόεδρος σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάμπου και Περιφέρειας και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας.

Ο κ. Γιάνναρος κάλεσε τους πολίτες της Ηλείας να ψηφίσουν με βάση τα δικά τους προβλήματα και τις δικές τους εμπειρίες όλο το προηγούμενο διάστημα και σκεφτούν ποιος αντιπάλεψε την κυβερνητική πολιτική το τελευταίο διάστημα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, με καθημερινούς αγώνες και πάλη απέναντι στα νομοσχέδια που ψήφισε η κυβέρνηση.

«Καλούμε τους Ηλείους να βγάλουν συμπεράσματα με βάση τις εμπειρίες που είχαν από τις πυρκαγιές, από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και με βάση το γεγονός ότι από το 2019 έως σήμερα το 50% των μέτρων που ψηφίζονται στο κοινοβούλιο έχει την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας σαν κυβέρνηση, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Μια χαρά συνεργάζονται, αυτοί που μιλάνε για αντιδεξιό μέτωπο, και κανονίζουν το πώς θα συνεχίσουν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Όπως έκαναν και πρόσφατα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, όπου Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, έφτιαξαν διοίκηση για να συνεχίσουν την απαξίωση του θεσμού του Εργατικού Κέντρου, που μια δεκαετία τώρα είναι εξαφανισμένο. Εμείς λέμε ότι με την ψήφο τους πρέπει να δώσουν δύναμη στους αγώνες που θα έρθουν, έτσι ώστε να αποτρέψουν μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν, όποια και να είναι η κυβέρνηση. Κύριο σύνθημα του ΚΚΕ που πρέπει να σκεφτεί και το ίδιο το λαϊκό κίνημα, είναι ότι ‘’μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», δήλωσε.

Σ.Παρίσης: «Τώρα θυμήθηκαν να ζωστούν με φυσεκλίκια…»

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία αλλά και σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας τους όψιμη υποκριτική στάση.

«Επί τέσσερα χρόνια συνέπρατταν και τώρα αυτές τις ημέρες έχουν όλοι ζωστεί φυσεκλίκια και διαμορφώνουν μια αντιπαράθεση μεταξύ τους, ακριβώς για να κρύψουν τη στρατηγική τους συμφωνία σε βασικά ζητήματα. Κανένας δεν πρέπει να πέσει σε αυτήν την παγίδα και να υποκύψει σε εκβιαστικά διλήμματα για να ξεχάσουμε όλα αυτά που έκαναν όλοι τους μαζί. Γιατί όλοι μαζί ψήφισαν ένα πολύ μεγάλο αντεργατικό και αντιλαϊκό οπλοστάσιο τα προηγούμενα χρόνια, για να φτάσουμε σήμερα σε αυτήν την κατάσταση όλοι εμείς. Δεν πρέπει κανένας να ξεχάσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πάνω από το 50% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων και νόμων της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε πάνω από το 80%. Πρόσφατα το καλοκαίρι, όλοι μαζί ψήφισαν στη Βουλή να διατηρηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια κλπ. Όλοι μαζί τον Νοέμβριο απέρριψαν πέντε βασικές τροπολογίες του ΚΚΕ που αφορούσαν την ανακούφιση του λαού μας και την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος. Άρα προς τι ο καβγάς και η αντιπαράθεση, αφού συμφωνούν στα βασικά και κρίσιμα ζητήματα» σχολίασε ο

«Μόνο ο μηχανοδηγός αλλάζει…»

Ο κ. Παρίσης επισήμανε πως η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει αμετάβλητη, όποιος κι αν εκλεγεί, τονίζοντας ότι αληθινή αντιπολίτευση είναι μόνον το ΚΚΕ.

«Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, ό,τι χρώμα και σύνθεση κι αν έχει, θα είναι από χέρι αντιλαϊκή. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο λαός μας. Όποιο κόμμα κι αν κυβερνήσει, θα κινηθεί στις ίδιες ράγες. Ο μηχανοδηγός αλλάζει. Θα υλοποιήσουν ακριβώς τα ίδια πράγματα, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας όταν ανέλαβε κυβέρνηση μετά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Άρα καμία αυταπάτη και κανένας χρόνος χαμένος. Αυτό που όλος ο λαός μας λέει με μια φωνή, “φτάνει πια”, πρέπει να εκφραστεί σήμερα. Αυτό μεταφράζεται μόνο σε ένα ισχυρό ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα θα είναι πιο δυνατός ο λαός. Την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μπορεί να την εκφράσει μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή και έξω στους αγώνες, όπως το έκανε και εδώ στην Ηλεία τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν οι κομμουνιστές όλοι αυτοί που ηγήθηκαν ενάντια στις πλημμύρες και τις φυσικές καταστροφές, που έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Το πραγματικό δίλημμα είναι δυνατό ΚΚΕ αδύναμη κάποια αντιλαϊκή κυβέρνηση», υπογράμμισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος