FOLLOW US: facebook twitter

ΠΟΥ: Έξαρση τον τελευταίο μήνα στην Ε.Ε., απαράδεκτα αργοί οι εμβολιασμοί

Ημερομηνία: 01-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Τους απαράδεκτα αργούς ρυθμούς του εμβολιασμού στην Ε.Ε., που βρίσκεται στην πλέον ανησυχητική επιδημική κατάσταση εδώ και μήνες, επικρίνει η ευρωπαϊκή διεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ενα χρόνο μετά την διασπορά του κορονοϊού στην Ευρώπη, τουλάχιστον απογοητευτικά παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στα κράτη-μέλη, τα οποία εξακολουθούν να αναλώνονται στον «πόλεμο των εμβολίων», μετά το φιάσκο στις προμήθειες που έχει καθηλώσει σε τραγικές καθυστερήσεις τα προγράμματα ανοσοποίησής τους.

Σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επικρίνει τους «απαράδεκτα» αργούς ρυθμούς του εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην γηραιά ήπειρο επισημαίνοντας πως αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αυξηθεί πολύ κατά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

«Ο αργός ρυθμός του εμβολιασμού παρατείνει την πανδημία», τονίζει ο διευθυντής του Οργανισμού στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, και προειδοποιεί εκ νέου δηλώνοντας το εξής:

«Τα εμβόλια είναι ο καλύτερος δρόμος που διαθέτουμε για την έξοδο από την πανδημία. Οχι μόνο λειτουργούν, αλλά επίσης είναι πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό της προσβολής. Ωστόσο, ο εμβολιασμός γίνεται με μία απαράδεκτη βραδύτητα».

«Η ανησυχητικότερη κατάσταση στην Ε.Ε. εδώ και μήνες»

«Για να γίνω σαφής: οφείλουμε να επιταχύνουμε την διαδικασία ενισχύοντας την παραγωγή, περιορίζοντας τα εμπόδια στην χορήγηση των εμβολίων και χρησιμοποιώντας και την τελευταία δόση που έχουμε σε στοκ», δηλώνει. «Αυτήν την στιγμή, η κατάσταση στην περιοχή είναι η ανησυχητικότερη που έχουμε διαπιστώσει εδώ και μήνες».

Στην ζώνη της Ευρώπης, η οποία για τον ΠΟΥ περιλαμβάνει την Ρωσία και πολλές χώρες της κεντρικής Ασίας, ο αριθμός των νέων θανάτων ξεπέρασε τις 24.000 την περασμένη εβδομάδα και πλησιάζει ολοταχώς το όριο του ενός εκατομμυρίου, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό.

Ο εβδομαδιαίος αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει φτάσει το 1,6 εκατομμύριο, ενώ είχε βρεθεί κάτω από το 1 εκατομμύριο πριν από μόλις πέντε εβδομάδες, σημειώνει ο ΠΟΥ.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος