FOLLOW US: facebook twitter

Πού δεν επιτρέπεται η κολύμβηση

Ημερομηνία: 02-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

paralia-kavouri

Με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη χαρακτηρίστηκαν οι ακτές κολύμβησης της Ηλείας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, χαρακτηρίζονται οι ακτές στις οποίες επιτρέπεται η κολύμβηση αλλά και τα σημεία που απαγορεύεται.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η κολύμβηση σχεδόν σε όλες τις ακτές του Νομού που κατά τις επιτόπιες Υγειονομικές έρευνες και εξετάσεις που έγιναν στα θαλάσσια νερά, διαπιστώθηκε ότι είναι κατάλληλα για κολύμβηση, ενώ απαγορεύεται η κολύμβηση στις παρακάτω περιοχές για τις οποίες δεν πληρούνται τα πρότυπα της κείμενης Νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών:

πλην των παρακάτω.

  1. Στα λιμάνια Κατακόλου, Κυλλήνης, αγκυροβόλιο Παλουκίου και το αλιευτικό καταφύγιο «Αγίου Παντελεήμονα» Λεχαινών.
  2. Εκατό (100) μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Νέδα, στην περιοχή του Δ.Δ. Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας.
  3. Εκατό (100) μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου της λίμνης Αγουλινίτσας, στην περιοχή του ∆.∆. Επιταλίου.
  4. Πεντακόσια (500) μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Αλφειού.
  5. Εκατό (100) μέτρα τουλάχιστον εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου της λίμνης Μουριάς, στην περιοχή Καβουρίου ∆.∆. Κατακόλου.

      6. Τριακόσια (300) μέτρα τουλάχιστον εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Πηνειού.

  1. Διακόσια (200) μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου Μυρσίνης.
  2. Διακόσια (200) μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής της λίμνης Κοτυχίου.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, οι Δήμοι των παραπάνω περιοχών καθώς και ο αρμόδιος ΓΟΕΒ και οι αρμόδιοι ΤΟΕΒ, προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται σε συνεργασία µε το Λιμεναρχείο Κατακόλου και Κυλλήνης, να τοποθετήσουν εγκαίρως απαγορευτικές πινακίδες στις προαναφερθείσες εκβολές.

Επί πλέον οι Δήμοι να φροντίζουν ώστε οι ακτές των περιοχών όπου επιτρέπεται η κολύμβηση μετά από εξέταση των θαλάσσιων νερών που έγιναν από την Υπηρεσία, να είναι πάντα καθαρές, ορίζοντας για το σκοπό αυτό υπευθύνους, για την συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων (τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων, πινακίδες, αποδυτήρια, αποχωρητήρια, ντουζ, σωσίβια κτλ).  Ο έλεγχος για τυχόν παραλήψεις όσον αφορά την τήρηση και εφαρμογή της παρούσας θα γίνεται από το Τμήμα Περ/κής Υγιεινής & Υγειονοµικού Ελέγχου της ∆/νσης ∆ηµ. Υγείας και Κοιν. Μέριµνας Π.Ε..Ηλείας, σε συνεργασία µε τις Λιµενικές Αρχές του Τόπου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος