FOLLOW US: facebook twitter

«Πότε θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις;»: Και νέα ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ για την οριακή κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας

Ημερομηνία: 16-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Με νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, επανέρχονται οι Βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης καθώς όπως υποστηρίζουν δεν έχουν λάβει καμία απάντηση στην προηγούμενη… Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης τους, η κατάσταση στο ΓΝ Ηλείας έχει υπερβεί το χαρακτηρισμό “οριακή”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξουθένωση του υπάρχοντος προσωπικού (ιατρικού και μη) αλλά και την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής.

«Εντός του τελευταίου έτους έχουν αποχωρήσει-παραιτηθεί 17 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από το συγκεκριμένο νοσοκομείο λόγω συνθηκών εργασίας με αποτέλεσμα, ένας ολόκληρος νομός να στερείται σύγχρονων υπηρεσιών υγείας. Το πρόβλημα θα μεγαλώσει κι άλλο, καθώς ακόμα 7 γιατροί αναμένεται να μπουν σε αναστολή.

Οι μετακινήσεις ιατρών παθολόγων από νοσοκομεία της Πάτρας και της Τρίπολης, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλάοδηγούν και τους ίδιους στην εργασιακήεξουθένωση, μετατρέποντάς τους σε εργασιακούς νομάδες, αποδυναμώνοντας τα νοσοκομεία προέλευσής τους.

Ταυτόχρονα,οι συνθήκες εργασίας είναι επισφαλείς για ασθενείς και ιατρούς μιας και αντιστοιχεί ένας ιατρός -και μάλιστα διαφορετικός κάθε μέρα- για εξήντα με εβδομήντα νοσηλευόμενους χωρίς αυτός να έχει ολοκληρωτική γνώση για όλους τους ασθενείς σε μια κλινική όπου δεν υπάρχει ούτε ειδικευόμενος ιατρός και που φιλοξενεί εκτός από παθολογικά περιστατικά και περιστατικά νοσούντων από κορονοϊό.

Οι 2 μόνιμοι παθολόγοι του νοσοκομείου ανήκουν οργανικά στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Τα κενά σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό και στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, ήταν ήδη τεράστια και στην προ – covid19 εποχή, πόσο μάλλον τώρα, με το 4ο κύμα της πανδημίας.

Οι υγειονομικοί και τα Σωματεία τους σε όλη τη χώρα, αντιδρούν στη μετατροπή του εμβολιασμού σε όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις. Καταγγέλλουν ότι ο απαραίτητος εμβολιασμός μετατρέπεται σε εργαλείο για να μεταφερθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας στις πλάτες των εργαζομένων, αλλά και για να «τρέξουν» πιο γρήγορα τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ».

Σε αυτή την πραγματικά ζοφερή κατάσταση για τους εργαζόμενους και το λαό στην περιοχή,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Πότε θα προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής.
  • Τι προτίθεται να κάνει ώστε να μην υπάρχει καμία απόλυση, καμία αναστολή , παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για εξαντλητική και προσωποποιημένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό στους χώρους δουλειάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος