FOLLOW US: facebook twitter

Ποτάμι οι δρόμοι και στην Ολυμπία!: Η σφοδρή καταιγίδα της Τρίτης προκάλεσε πολλές πλημμύρες στο κέντρο της πόλης

Ημερομηνία: 26-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
-Γενική κινητοποίηση της Π.Υ, της ΔΙΑΣ Ε.Ο.Π και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Η  σφοδρή καταιγίδα που χτύπησε την Ηλεία το πρωί της Τρίτης, δεν άφησε αλώβητη ούτε την Αρχαία Ολυμπία που πέρασε δύσκολες ώρες μέχρι να κοπάσει το μπουρίνι και να αποσυρθούν τα νερά που μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε ποτάμι!

Οι δρόμοι πλημμύρισαν και το νερό της βροχής έφτασε σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ορισμένα υπόγεια καταστημάτων, ενώ μέσα σε αυτό το απέραντο ποτάμι παρασύρθηκαν ακόμα και καρέκλες και ζαρντινιέρες από τα γύρω μαγαζιά, ειδικά στην οδό Δούμα. Από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο των πλημμυρών βρέθηκαν το κλιμάκιο Ολυμπίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η εθελοντική ομάδα ΔΙΑΣ Ε,Ο,Π Αρχαίας Ολυμπίας με τους άνδρες της και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου μαζί με τον αντιδήμαρχο Χάρη Σπηλιόπουλο που ρίχτηκαν μέσα στα νερά με μηχανήματα και όσα μέσα διέθεταν και έδωσαν μεγάλη μάχη για την απομάκρυνσή τους για να προλάβουν τα χειρότερα.  Όπως αναφέρει η Ομάδα ΔΙΑΣ μέσα σε 3 ώρες το ύψος της βροχής στην Ολυμπία έφτασε τα 53 χιλιοστά ή 53 τόνοι νερό /στρέμμα σύμφωνα με τον Θοδωρή Κονδύλη – ileiakairos- που είναι και επίτιμο μέλος της ομάδας. Στα σημεία των πλημμυρών η ομάδα ΔΙΑΣ συνέδραμε με 5 οχήματα και το σύνολο του προσωπικού  της στην Τ.Κ της Αρχαίας Ολυμπίας,στην Τ.Κ Πλατάνου και στην Τ.Κ Αρχαίας Πίσας.

Μετά το μεσημέρι όταν κόπασε λίγο η καταιγίδα και με την συμβολή όλων των παραπάνω, τα νερά αποσύρθηκαν και άνοιξε ξανά το κέντρο της πόλης.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το μένος του καιρού δεν γλίτωσε ούτε το κτίριο του δημαρχείου της Ολυμπίας που πλημμύρισε σε πολλούς από τους χώρους του και τα νερά έτρεχαν από τις σκάλες προς τα έξω. Και στην προκειμένη όμως περίπτωση πρόλαβαν να περιορίσουν την πλημμύρα και να απομακρύνουν τα νερά.

Φωτογραφίες: Ε.Ο.Π ΔΙΑΣ και Χάρης Σπηλιόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος