FOLLOW US: facebook twitter

Πόση υπομονή ακόμα;: «Σύντομα η απάντηση» μας (ξανα)είπε ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής για την Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 08-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτική
-Προς Ολυμπία Οδό και το τμήμα Καλό Νερό -Τσακώνα

Κι άλλα αποθέματα υπομονής θα πρέπει να βρουν οι πολίτες της Ηλείας για την Πατρών-Πύργου, αφού ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, κατά τη χθεσινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση για το Καλό Νερό-Τσακώνα, αρκέστηκε να εκφράσει εκ νέου τη βεβαιότητά του για την έγκριση της Κομισιόν στο αίτημα επανένταξης στην Ολυμπία Οδό.

«Θέλω να πιστεύω ότι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουμε, πολύ σύντομα θα έχουμε το τελικό “πράσινο φως” από τη DGCOMP για θέματα κρατικής ενίσχυσης. Και τότε θα βάλουμε μπρος να ωριμάσουμε το Καλό Νερό-Τσακώνα. Αφού κλείσουμε το κεφάλαιο Πάτρα-Πύργος, πολύ γρήγορα θα ανοίξουμε το άλλο κεφάλαιο του δεύτερου έργου, με προτιμητέα λύση την ένταξη στη σύμβαση παραχώρησης χωρίς να αποκλείουμε την κλασική λύση του δημοσίου έργου», τόνισε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος επανέλαβε όσα έχει κάνει ως τώρα για την Πατρών-Πύργου, αναφέροντας εκ νέου ότι το έργο έχει διασφαλίσει χρηματοδότηση και για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Σημειώνεται ότι είμαστε ήδη τρεις μήνες πίσω, αφού η απάντηση της DGComp αναμενόταν τον περασμένο Ιούνιο, εξέλιξη που δυσκολεύει την έναρξη των εργασιών ως το τέλος του έτους, αφού θα πρέπει μέσα στο επόμενο τρίμηνο να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις και να κυρωθούν από τη Βουλή.  Αυτό σημαίνει πως οι εργασίες αναμένεται να μετατεθούν για τις αρχές του 2022, υπό την προϋπόθεση ότι θα επαληθευτούν οι πληροφορίες έγκρισης από την Κομισιόν και δεν θα απορριφθεί το νέο μοντέλο κατασκευής και χρηματοδότησης του έργου.,.

Όσδον αφορά το οδικό τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα, ο κ, Καραμανλής προέκρινε ως πιο ρεαλιστική λύση την ένταξη και αυτού του έργου στην Ολυμπία Οδό, εφόσον όλα πάνε καλά με το Πάτρα-Πύργος. Όπως ανέφερε, είναι έργο «ακριβό», με προϋπολογισμό 160 εκατ. ευρώ που ακόμα δεν είναι ώριμο μελετητικά και δύσκολα θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης ανέλυσε τη σημασία της κατασκευής του οδικού τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα για τη δυτική Πελοπόννησο, δεν διαφώνησε για την ένταξή του στη σύμβαση Παραχώρησης και ζήτησε από το υπουργείο Υποδομών να καταλήξει στη βέλτιστη επιλογή για την υλοποίηση του έργου, τονίζοντας ότι τέτοια έργα πρέπει να προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος