FOLLOW US: facebook twitter

Πώς λύθηκε ο γρίφος του φονικού της Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 08-03-2022 | Συντάκτης:

Η «Πρωινή» αποκαλύπτει πώς οι Ηλείοι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον δράστη και πώς κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν
-Τι είπε στην ανάκριση για τα θύματά του ο κατηγορούμενος, ο οποίος θα απολογηθεί σήμερα στον Ανακριτή Αμαλιάδας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Από τα πρώτα λεπτά γνωρίζαμε ποιος είναι ο βασικός ύποπτος για τον φόνο, ειδικά μετά την άμεση επικοινωνία μας με τον πρώην σύζυγο της νεκρής μητέρας, ο οποίος αποκλείστηκε εξαρχής ως ύποπτος. Το πρώτο που μας έκανε εντύπωση, ήταν η συμπεριφορά της μητέρας του κατηγορούμενου. Παρότι η γειτονιά ήταν στο πόδι και κάτω από το σπίτι της ήταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αυτή δεν βγήκε καν στο μπαλκόνι να δει τι γίνεται. Μπήκε η αστυνομία στην ιδιοκτησία της και δεν αναρωτήθηκε καν τι έγινε, ήταν σαν το ήξερε ή σαν να το περίμενε. Αυτό μας κίνησε τις υποψίες και όταν πληροφορηθήκαμε ποιος είναι ο γιος της, διότι μας είχε απασχολήσει το 2014 για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήμασταν σχεδόν σίγουροι. Το δεύτερο στοιχείο που μας επιβεβαίωσε την ταυτότητα του δράστη ήταν η μαρτυρία του 10χρονου παιδιού, το οποίο μας είπε ότι έψαξε όλο το σπίτι και δεν βρήκε πουθενά τους γονείς του, διότι την εσωτερική αποθήκη, στην οποία ο δράστης είχε μεταφέρει τις σορούς, δεν τους την είχε νοικιάσει αλλά τη χρησιμοποιούσε ο ίδιος. Όταν ρωτήσαμε τη μητέρα του συλληφθέντος ποιος έχει τα κλειδιά της αποθήκης και μας είπε “o γιος μου”, τότε επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας. Αμέσως ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό του, τον αναζητήσαμε και στο σπίτι της μάνας του επάνω, μήπως κρυβόταν εκεί, αλλά και στο δικό του σπίτι και είχε εξαφανιστεί. Πλέον ήμασταν βέβαιοι…»

Με αυτά τα λόγια περιγράφει αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας το πώς λύθηκε ο γρίφος της ταυτότητας του δράστη και πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου και της Ασφάλειας Ήλιδας, προσθέτοντας ότι ο εντοπισμός του και η σύλληψή του ήταν θέμα χρόνου, καθώς αυτός τράπηκε σε φυγή χωρίς να προλάβει να οργανώσει σχέδιο ασφαλούς διαφυγής και εξαφάνισης. Δεδομένου ότι έκρυψε το όπλο σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στην Πάτρα, εικάζεται ότι κρύφτηκε εκεί το πρώτο βράδυ μετά τον φόνο, χωρίς όμως χρήματα επάνω του.

Το χρονικό του εντοπισμού και της σύλληψης

Επιδίωξη των αστυνομικών ήταν να αφήσουν το σπίτι του με πολύ διακριτική –και δύσκολα αντιληπτή- φύλαξη, καθώς γνώριζαν ότι ήταν μονόδρομος η επιστροφή του για να προμηθευτεί τις 14.500 ευρώ που είχε στο σπίτι και να κρυφτεί εκ νέου μέσα στο πλήθος της Πάτρας. «Δεν είχαμε βάλει ισχυρή αστυνομία συνειδητά, μήπως επιστρέψει. Εμείς θέλαμε να πάει στο σπίτι για να τον εγκλωβίσουμε», τονίστηκε από έγκυρη αστυνομική πηγή στην «Πρωινή».

Όντως, ο 60χρονος επέστρεψε κοντά στον τόπο του εγκλήματος το βράδυ της Παρασκευής. Άφησε το αυτοκίνητό του σε ακτίνα περίπου 3-5 χλμ και περπάτησε διακριτικά και φορώντας κουκούλα ως το σπίτι του, επιχειρώντας να μπει μέσα. Εκεί όμως αντιλήφθηκε την παρουσία δύο αστυνομικών και τράπηκε εκ νέου σε φυγή. Επέστρεψε στο αυτοκίνητο και έβαλε αμέσως μπροστά για Πάτρα από την Εθνική Οδό, όμως –σε αντίθεση με την επίσημη ενημέρωση που δόθηκε περί… πληροφοριών της Ασφάλειας Αχαΐας- έγινε αντιληπτός από Ηλείους αστυνομικούς στο ύψος της Μανωλάδας και δόθηκε πάραυτα η εντολή για ισχυρό μπλόκο σε ασφαλή περιοχή, για να αποτραπεί πιθανό επεισόδιο σε πυκνοκατοικημένη περιοχή ή σε σημείο με αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων, για αυτό και επελέγη η ευρύτερη περιοχή της Περιμετρικής Πατρών και η σύλληψή του ολοκληρώθηκε στη διασταύρωση Πατρών-Κλάους και Βενιζέλου, όπου δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Πληροφορίες της Πρωινής έκαναν λόγο και για ανεφοδιασμό σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Κάμπου, αλλά αστυνομικές πηγές το διέψευσαν.

«Είχαμε αποκλείσει όλη την περιοχή και για αυτό μπορέσαμε και τον πιάσαμε γρήγορα. Δεν τον εντοπίσαμε αμέσως μόλις έφυγε από το σπίτι του, αλλά τον είχαμε εντοπίσει πολύ νωρίτερα από ό,τι τον συλλάβαμε. Εμείς πιστεύαμε ότι οπλοφορεί, εφόσον έχει σκοτώσει με όπλο, άσχετα αν δεν το είχε. Επομένως, επιδίωξή μας ήταν να τον πιάσουμε σε χώρο όπου δεν θα κινδυνέψουν και διερχόμενοι πολίτες σε περίπτωση που αυτός άρχισε να πυροβολεί. Έπρεπε να συλληφθεί κάπου που να μας εξυπηρετεί, να έχει “άπλωμα”, χωρίς κίνηση. Από τη στιγμή που τον εντοπίσαμε, είχαμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε το πιο ασφαλές σημείο να τον ακινητοποιήσουμε. Ακόμα κι όταν αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθούμε, δεν είχε άλλη επιλογή. Το να εξαφανιζόταν σε χωριό του Κάμπου, δεν τον βοηθούσε σε κάτι. Αυτός ήθελε να φτάσει στην Πάτρα, να χαθεί στον κόσμο για να μην τον εντοπίσουμε και να κρυφτεί λίγες μέρες πιστεύοντας ότι θα χαλαρώσουν τα αστυνομικά μέτρα. Εμείς είχαμε σκοπό να μην τον παρατήσουμε όσο και να πάει, δεν είχαμε σκοπό να χαλαρώσουμε», επισήμανε έγκυρη αστυνομική πηγή στην «Πρωινή».

«Το τρίτο ήταν καλό παιδί, δεν θα το σκότωνα…» !

Ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και για παράβαση του νόμου για τα όπλα, οδηγήθηκε προχθές το πρωί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, υπό την παρουσία πλήθους πολιτών που τον αποδοκίμασαν, και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν στην «Πρωινή», πρόκειται για άνθρωπο χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις, που έχει πλήρη επίγνωση του τι έχει διαπράξει και που απέφυγε να δώσει πειστικές απαντήσεις.

«Είναι ψύχραιμος και έξυπνος. Δεν είναι από αυτούς που πέφτουν κάτω και κλαίνε. Επικαλέστηκε προβλήματα και οικονομικές διαφορές με τα θύματα (σ.σ. προφανώς γονείς), ισχυριζόμενος ότι του χρωστούσαν λεφτά, ότι του δημιουργούσαν προβλήματα με το νερό και ρεύμα και πως ήθελε να τους κάνει έξωση. Για τα παιδιά στην αρχή δεν ήθελε να απαντήσει κάτι. Μετά μας είπε ότι δεν θέλει να το σκέφτεται κι ότι “δεν υπάρχει συγχώρεση”. Mάλιστα, μας είπε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το μεγαλύτερο παιδί επειδή το συμπαθούσε (!) γιατί ο πατέρας του δεν το πρόσεχε και το χτυπούσε… Ξέρει τι έχει κάνει και είπε ότι έχει προετοιμαστεί για τις συνέπειες…», επισημάνθηκε στην «Πρωινή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος