FOLLOW US: facebook twitter

Πώς δρουν τα κυκλώματα νοθευμένης βενζίνης στην Ελλάδα

Ημερομηνία: 13-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Μυστικά δρομολόγια και νοθευμένα καύσιμα από Βουλγαρία και Αλβανία και «μονοπώλιο» στην αγορά βενζίνης έχει καταγγείλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών.

Κυκλώματα νοθευμένης βενζίνης με μυστικά δρομολόγια φορτηγών από Ελλάδα προς Βαλκάνια αλλά και αντιστόφως έχει καταγγείλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Βενζινοπωλών, Θέμης Κιουρτζής, του οποίου το κατάστημα δέχτηκε πρόσφατα επίθεση με καλάσνικοφ.

Σοβαρό πονοκέφαλο για την Οικονομική Αστυνομία αποτελεί η διοχέτευση νοθευμένων καυσίμων, με την Θεσσαλονίκη μάλιστα να αποτελεί το υπόγειο «βασίλειο» της νοθευμένης βενζίνης.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr τα κυκλώματα της νοθευμένης βενζίνης εκτείνονται από την Τουρκία και τα Βαλκάνια και κυρίως στη Βουλγαρία και στην Αλβανία. Στα κυκλώματα αυτά συμμετέχουν δεκάδες άτομα που σχεδιάζουν τα δρομολόγια με βυτία γεμάτα βενζίνη από τη Βουλγαρία σε βενζινάδικα της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων νομίων όπου με χημικούς διαλύτες γίνεται η νόθευση.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις -έχουν γίνει γνωστές στους κύκλους των ντόπιων βενζινοπωλών και στην ΕΛΑΣ- που χρησιμοποιείται το σιτάρι και άλλα προϊόντα ως καμουφλάζ στο μεγαλύτερο μέρος του βυτίου – φορτηγού και την ίδια στιγμή στο κάτω μέρος του οχήματος έχει τοποθετηθεί το παράνομο καύσιμο με προορισμό τα εγχώρια πρατήρια. Παράλληλα τα μέλη του κυκλώματος έχουν φροντίσει να υπάρχουν οχήματα – «συνοδοί» για την ασφαλή διακίνηση και μακριά από τα βλέμματα των αρχών.

Πληροφορίες του thesstoday μιλούν ακόμα για σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί το νοθευμένο καύσιμο στην αγορά, καθώς ένα πρατήριο με νόμιμη λειτουργία πουλά το καύσιμο ανάλογα με τις αυξομειώσεις της αγοράς, ενώ εκείνο με τη νοθευμένη βενζίνη σε πολύ μικρότερη τιμή.

Εντύπωση άλλωστε προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος των βενζινοπωλώνστις δηλώσεις του αμέσως μετά το χτύπημα που δέχθηκε από τη μαφία των καυσίμων «έδειξε» την Ελληνική Αστυνομία ως κύρια υπαίτια -μαζί με το κράτος- για την ολιγωρία στις κινήσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Μια ενέδρα της ΕΛΑΣ μάλιστα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις κι αυτό καθώς αντί η αστυνομία να πιάσει το βυτίο με το νοθευμένο καύσιμο στον προορισμό του, δηλαδή στο πρατήριο, ώστε να γνωρίζει ποιος εμπλέκεται, το σταμάτησε στη μέση του δρομολογίου προκαλώντας ερωτήματα.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος