FOLLOW US: facebook twitter

Πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων Αγ. Θεοδώρων Λεχαινών για τη δυσοσμία στην περιοχή τους

Ημερομηνία: 25-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

lexaina-diamartyria-duswdiaΟργή και αγανάκτηση…

Ξανά στους δρόμους βρέθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής Αγίων Θεοδώρων και Αγ. Γεωργίου Λεχαινών για το θέμα της δυσοσμίας από τη λειτουργία εταιρίας επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής Fargeco. Η κόντρα με τους κατοίκους φαίνεται να λαμβάνει διαστάσεις, καθώς η εταιρία σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος τεσσάρων κατοίκων όπου ζητούν το ποσό των 3000 ευρώ, αν δεν ανακαλέσουν και δεν ζητήσουν συγνώμη για τα σχόλια που έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι κάτοικοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία που προκαλείται από τη λειτουργία της μονάδας, ενώ η εταιρία υποστηρίζει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το απόγευμα της Πέμπτης οι κάτοικοι των Αγ. Θεοδώρων και του Αγ. Γεωργίου Λεχαινών μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποίησαν για άλλη μια φορά πορεία διαμαρτυρίας ζητώντας το αυτονόητο, να αναπνεύσουν ελεύθερα στα σπίτια τους.

Η πορεία ξεκίνησε από τη διασταύρωση της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου προς το κέντρο της πόλης των Λεχαινών και τους κατοίκους – διαδηλωτές συνόδευσαν, ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Μάλλιαρης, οι αντιδήμαρχοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ανδρέας Μίγκος, Τάσος Μυλωνόπουλος, Λάμπης Δημόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Σοφιανόπουλος, ο δημ. Σύμβουλος Ανδρέας Χαμουζάς και ο πρόεδρος της ΤΚ Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης.

Οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι παρά τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί σε βάρος τεσσάρων εξ αυτών να συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου δικαιωθούν και επιτέλους μπορέσουν να έχουν και πάλι τη φυσιολογική ζωή που είχαν πριν τη δραστηριοποίηση της εταιρίας στην περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος