FOLLOW US: facebook twitter

Πολυσυντροφική οικογένεια κέρδισε το δικαίωμα τριπλής γονεϊκότητας

Ημερομηνία: 20-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Για τους Ian Jenkins, Alan Mayfield και Jeremy Allen Hodges, όλα αφορούν την αγάπη και την οικογένεια.

Οι τρεις άντρες είναι σε μια αφοσιωμένη και υγιή σχέση, και το 2017, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, Piper. Πριν από ενάμιση χρόνο, απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους, Parker. Σήμερα, μετά από μια δύσκολη μάχη στο δικαστήριο, κέρδισαν το δικαίωμα και των τριών να περιληφθούν στα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους.

Οι τρεις μπαμπάδες εμφανίστηκαν μαζί στην αυστραλιανή εκπομπή, The Morning Show για να εξηγήσουν πόσο σκληρά έπρεπε να αγωνιστούν, για να αναγνωριστούν ως γονείς.

«Η μεγάλη πρόκληση για εμάς ήταν πραγματικά οι νομικές διαδικασίες, όπου με την παρένθετη γυναίκα, πρέπει να υπάρχειμια εντολή γονικής μέριμνας από το δικαστήριο, που να δηλώνει ποιοι θα είναι οι νόμιμοι γονείς», δήλωσε ο Mayfield στην εκπομπή.

«Στην αρχή δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα μπορούσαμε να είμαστε και οι τρεις στο πιστοποιητικό γέννησης, οπότε έγινε μια διαδικασία μέσω της δικαστικής οδού», συνέχισε. «Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα, τεταμένη δικαστική δμάχη, όπου στην αρχή φαινόταν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουμε. Όμως, τελικά η έδρα μας παραχώρησε νόμιμη καταγωγή του παιδιού μας πριν γεννηθεί.» 

Οι μπαμπάδες, που ζουν στην Καλιφόρνια, γνωρίζουν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι νομικές προστασίες. «Αν το παιδί μας, Θεός φυλάξει, καταλήξει στο νοσοκομείο, ένας από τους γονείς μπορεί να μην μπορούσε να πάει να το επισκεφτεί», είπε ο Hodges. Ανησυχούσαν, επίσης, ότι τα παιδιά τους δε θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα ασφαλιστικά, ή συνταξιοδοτικά επιδόματα των μπαμπάδων τους εάν, δεν είχαν νόμιμα αναγνωριστεί ως γονείς των παιδιών τους.

“Ήταν πραγματικά σημαντικό να αναγνωριστούμε ως οικογένεια, και ευτυχώς ζούμε στην Καλιφόρνια, η οποία μετά από αυτή τη μάχη, μας επέτρεψε να το κάνουμε αυτό, έτσι ήταν καταπληκτικό», δήλωσε ακόμη.

Οι τρεις μπαμπάδες μπορεί να φαίνονται συγκεχυμένοι ως ρόλοι σε μερικούς, αλλά για τα παιδιά Piper και Parker, ο Hodges είναι ο μπαμπάς, ο Jenkins είναι ο Papa και ο Mayfield είναι ο Dada. Είναι τόσο απλό. Και θέλουν οι άλλοι να γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό, τι είδος οικογένειας θέλουν.

«Θέλαμε όλοι να γνωρίζουν ότι η αγάπη κάνει την οικογένεια και οι οικογένειες μπορεί να φαίνονται διαφορετικές», είπε ο Jenkins, «αλλά αν νοιάζεστε για τα παιδιά σας και κάνετε ό, τι μπορείτε για να τους δώσετε την καλύτερη δυνατή παιδική ηλικία, αυτό έχει σημασία.»

«Θέλαμε τα άτομα που είναι σε μη παραδοσιακές οικογένειες να γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες νομικές προστασίες και να βοηθήσουν να διατηρηθεί αυτή η διαδικασία, ώστε περισσότεροι γονείς να έχουν το είδος προστασίας που απολαμβάνουμε εμείς», πρόσθεσε.

Πηγή: avmag.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος