FOLLOW US: facebook twitter

Πολύ πιθανή η παύση λειτουργίας του Κοιν. Φροντιστηρίου Πύργου – Χ. Αθανάσουλας: «Έχω εξαντλήσει τα όριά μου…»

Ημερομηνία: 07-04-2022 | Συντάκτης:

Χρονιά δέκατη και τελευταία…

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με 100 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου και 30 εθελοντές εκπαιδευτικούς συνεχίζει για δέκατη συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου στις εγκαταστάσεις του 2ου Λυκείου Πύργου, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο κοινωνικό αποτύπωμα στην πόλη.

Δεν αποκλείεται όμως το 2022 να είναι και η τελευταία χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου θεσμού, διότι όπως αποκαλύπτει σήμερα στην «Πρωινή» ο εμπνευστής του, Χρήστος Αθανάσουλας, έχει συσσωρευτεί υπέρμετρη σωματική και πνευματική κόπωση, που έχει επιβαρύνει την υγεία του.
«Με δεδομένα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω, δεν μπορώ να επιβαρύνομαι και με το άγχος του συντονισμού και της διαχείρισης της δομής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να λειτουργούμε για δέκα χρόνια, όμως έχω πια κουραστεί τόσο από την αναζήτηση εθελοντών εκπαιδευτικών κάθε χρόνο, όσο και από την ευθύνη της οργανωτικής διαχείρισης, που είναι εξίσου ψυχοφθόρα. Έχω εξαντλήσει τα περιθώρια στο να παρακινώ και να προσπαθώ να πείσω φίλους και γνωστούς να βοηθήσουν. Μακάρι να βρεθεί κάποιος άλλος να αναλάβει αυτήν την ευθύνη, για να έχουν τα παιδιά μια εναλλακτική, και εγώ θα είμαι πάντα διαθέσιμος για διδασκαλία», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Αθανάσουλας.

Παράλληλα, τόνισε ότι ακόμα και οι 30 εθελοντές που βοηθούν φέτος, δύσκολα θα είναι και την επόμενη χρονιά, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια να συνεχιστεί το εγχείρημα.

«Υπήρχαν χρονιές που είχαμε και 50 και 60 εθελοντές εκπαιδευτικούς, πλέον όμως είναι λιγότεροι, και του χρόνου θα είναι από δύσκολο έως απίθανο να συγκεντρωθεί ο ίδιος αριθμός. Έχω καταθέσει πρόταση στον δήμο μήπως μπορέσει να βρει τρόπο να αντλήσει πόρους εθνικούς ή ευρωπαϊκούς για να το διαχειριστεί με βιώσιμη προοπτική», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος