FOLLOW US: facebook twitter

Πολύωρη συνεδρίαση για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης της ενδιάμεσης λύσης

Ημερομηνία: 10-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
fodsa

Προτάσεις για την αποκομιδή των σάπιων σκουπιδιών του δήμου Πύργου σε άλλους ΧΥΤΑ χθες στο Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ

Τρεις επί μέρους θεματικές ενότητες, απασχόλησαν την χθεσινή συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Ηλείας, με κεντρικό ωστόσο θέμα την συζήτηση για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΦΟΔΣΑ και των δήμων που συμμετέχουν στην κανονική ενδιάμεση λύση της Μηχανικής Διαλογής στην Τριανταφυλλιά. Θέμα που επειδή είχε συζητηθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση και είχαν μπει στο τραπέζι διάφορα ζητήματα και προσθαφαιρέσεις από το αρχικό έντυπο σχεδίου που τους είχε διανεμηθεί και είχε να κάνει κυρίως με την τιμολογιακή πολιτική δηλαδή το κόστος ανά δήμο των παραδοτέων στερεών αποβλήτων , η συζήτηση ξεκίνησε μετά τις 9 το βράδυ και προβλεπόταν μαραθώνια.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Χ. Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ για το ξεκίνημα και την λειτουργία της προσωρινής ενδιάμεσης λύσης στην Τριανταφυλλιά, επισημαίνοντας ότι όλα εξελίσσονται θετικά και οι ποσότητες των σκουπιδιών που διαχειρίζεται η Μονάδα, ανεβαίνουν. Έτσι η αρχή έγινε με 2 φορτία την πρώτη μέρα, τώρα έχει φτάσει τα 12 φορτία απορριμμάτων ημερησίως και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα φτάσει στο 100% της δυναμικότητάς της, δηλαδή τους 200 τόνους σκουπιδιών το 8ωρο!

Το δεύτερο θέμα που ετέθη από μέλη του ΦΟΔΣΑ, ήταν η αγωνία για το πώς θα απομακρυνθούν τα σάπια σκουπίδια από τον δήμο Πύργου, αφού στην Μηχανική Διαλογή πηγαίνουν μόνο τα σκουπίδια ημέρας. Έτσι κατατέθηκαν δύο προτάσεις. Η μια ήταν να πειστεί ο ΧΥΤΑ Παλαίρου να δεχθεί περισσότερους από τους συμφωνημένους 40 τόνους ημερησίως και η δεύτερη πρόταση να βρεθεί ένας ακόμα ΧΥΤΑ να πάρει κι άλλες ποσότητες έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε σύντομο χρόνο αφού οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα,

Όσον αφορά το βασικό θέμα της συνεδρίασης, την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης αυτή υπογράφεται μεταξύ των εξής συμβαλλομένων: Του ΦΟΔΣΑ Ηλείας που στο εξής θα αποκαλείται ο «κύριος του έργου», του δήμου Ήλιδας που θα είναι ο «φορέας υλοποίησης» και των δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Ζαχάρως και Πηνειού. Στην παρούσα φάση η προσωρινή ενδιάμεση εξυπηρετεί τους δήμους Πύργου, Ήλιδας, Ολυμπίας και Πηνειού και μόλις ξεκινήσει την κανονική της λειτουργία, περίπου στο τέλος του μήνα, θα μπουν και οι υπόλοιποι δήμοι στο πλάνο.

Περισσότερα στο αυριανό μας ρεπορτάζ για την υπογραφή της σύμβασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος