FOLLOW US: facebook twitter

Πολύ-εργολαβία 1,16 εκατ. ευρώ στον δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 17-09-2021 | Συντάκτης:
-Προβλέπονται παρεμβάσεις οδοποιίας, αποχέτευσης και αντιμετώπισης κατολισθήσεων

Στοχευμένες παρεμβάσεις στον αστικό και αγροτικό ιστό πυρόπληκτων περιοχών του δήμου Πύργου δρομολογεί η δημοτική αρχή με την εργολαβία προϋπολογισμού 1,16 εκατ. ευρώ που προκήρυξε προχθές και η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, οι εργασίες είναι χωρισμένες σε τρεις άξονες και θα  εκτελεστούν εντός της πόλης, στην  Κεραμιδιά  Πρασίνου,  στα Ροζέικα  Αμπελώνα,  στα  Λαστέικα  και  στην  περιοχή  ΝτόμπρινοΛαστεΐκων,  στην  Αγία  Άννα, στην Ώλενα,  στον  Ανθόπυργο  και  στα  ΓεράμπελαΛαμπετίου. Προβλέπονται παρεμβάσεις  σε  οδικό  δίκτυο  (αστικό  &  αγροτικό), σε  τμήματα  αποχετευτικών  δικτύων  τα  οποία  έχουν  καταστεί  μη λειτουργικά, ενώ θα αντιμετωπιστούν και τοπικά κατολισθητικά φαινόμενα.

Σε ό,τι αφορά τον Πύργο, η πιο σημαντική παρέμβαση είναι στην οδό Καταρραχίου, όπου θα αποκατασταθούν τρία χλμ του δρόμου από τη διασταύρωση της ΣΠιάντζας έως αυτή της Μούτελης, καθώς και στην περιοχή Κατσικάρι, στις τρεις διασταυρώσεις, όπου παρατηρείται αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτοε.

Παρέμβαση προβλέπεται επίσης στην οδό Παπαγεωργίου με τη Διονύσου και την Αγίου Γεωργίου, καθότι η οδός Παπαγεωργίου λειτουργεί ως περιμετρική αλλά και ως συνδετήρια οδός των μεγάλων δρόμων, Αγίου Γεωργίου και Πατρών, με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο. Στόχος είναι με τη συγκεκριμένη παρέμβαση σε σημεία που παρουσιάζουν μεγάλη φθορά, να παρακινηθούν οι οδηγοί της πόλης να χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο για να αποφορτιστεί το κέντρο της πόλης.

Έργα αποχέτευσης προβλέπονται στην ΤΚ Ωλένης, στην ΤΚ Αγίας Άννας, στον Ανθόπυργο και στα ΓεράμπελαΛαμπετίου. Εργασίες αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων προβλέπονται στο ΝτόμπρινοΛαστεΐκων και εντός του οικιστικού ιστού της ΤΚ Αγίας Άννας.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Οι προσφορές κατατίθενται ως τις 5 Οκτωβρίου και η ηλεκτρονική τους αποσφράγιση θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος