FOLLOW US: facebook twitter

Πολυεπίπεδη συνεργασία Πρυτάνεως Παν/μιου Πατρών με δήμαρχο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 05-12-2020 | Συντάκτης:

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας με τον Υπεάρχη Γιάννη Καρβέλη και με τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και Ρόη Αντωνοπούλου με αντικείμενο την ανάπτυξη συνεργασιών με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στη συνάντηση που είχε ο Πρύτανης στις 3/12/2020 με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο και την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Οικονομικών Θεμάτων Ρόη Αντωνοπούλου, συζητήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας και δράσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Ο Πρύτανης, ενημέρωσε το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας επί ουσιαστικών θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, ενώ τέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου και Δήμου. Η ανταλλαγή απόψεων για επικείμενη συνεργασία, οδήγησε σε προτάσεις για πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο μερών, σε θέματα που αφορούν την Μεταλυκειακή Εκπαίδευση, τη δημιουργία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και τη λειτουργία Θερινών Σχολείων.

Επίσης ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας, συμμετείχε στις Συνελεύσεις των Τμημάτων: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, Χημικών Μηχανικών, Ζωϊκής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά και ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τα συγκεκριμένα Τμήματα, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και συζήτησε για τα θέματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Συνάντηση Πρύτανη και με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Σε οτι αφορά την ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και της 6ης ΥΠΕ και στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid -19, κινήθηκε η συνάντηση με τον Υπεάρχη κ. Γιάννη Καρβέλη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3/12/2020 πέραν του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα και του Αντιπρύτανη Καθηγητή Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας Μάρκου Μαραγκού μετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Καθηγητής Παναγιώτης Μέγας, ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΠ Καθηγητής Ευαγ. Λιάτσικος και ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ Dr. Δημήτριος Μπάκος. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας πεζογέφυρας η οποία θα συνδέει το Πανεπιστήμιο με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ο Πρύτανης επεσήμανε την προφανή ανάγκη ουσιαστικής συσπείρωσης όλων των δυνάμεων κατά της πανδημίας και επεσήμανε, ότι η συγκεκριμένη συνάντηση κατέδειξε τα σημεία, στα οποία πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και μέσω της ουσιαστικής συνεργασίας να ενδυναμωθεί το Σύστημα Υγείας. Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ τόνισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης κοινών δράσεων της 6ης ΥΠΕ και του Πανεπιστημίου με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.

Παγκόσμια ημέρα Εδάφους

4 Δεκεμβρίου Παγκόσμια ημέρα Εδάφους! Με τη δύναμη του Πανεπιστημίου Πατρών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ήλιδας, το Εδαφολογικό Εργαστήριο Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί πολιτικές και πρακτικές για την ορθολογική διαχείριση των εδαφών, συμβουλεύει και στηρίζει τους παραγωγούς της ΠΔΕ και συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση, την έρευνα και κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία Εδαφολογικής συνείδησης και την ανάδειξη της σημασίας του εδαφικού πόρου στην αγροδιατροφή. Η Παγκόσμια ημέρα εδάφους σηματοδοτεί, κάθε χρόνο στις 4 Δεκεμβρίου, μια νέα αρχή στη διαρκή προσπάθεια όλων μας για υγιή εδάφη και υγιή ζωή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος