FOLLOW US: facebook twitter

Πόλο: Ξανά στο βάθρο η Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο

Ημερομηνία: 03-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μετά το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες , η εθνική πόλο ανέβηκε και στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη, νικώντας με 9-7 στο μικρό τελικό την Κροατία!

Η εθνική ομάδα νίκησε τις απουσίες και την Κροατία με 9-7 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η ελληνική ανδρική υδατοσφαίριση γιορτάζει το 3ο χάλκινο μετάλλιο στα παγκόσμια πρωταθλήματα, μετά το Μόντρεαλ το 2005 και το Καζάν το 2015.

Είναι η πρώτη φορά για την εθνική ομάδα ανδρών να κατακτά δεύτερο σερί μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, 11 μήνες πριν ερχόταν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ, στο τέλος του Αυγούστου ακολουθεί.

«Αίλουρος» ο Τζωρτζάτος

Οι 11 παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Θοδωρής Βλάχος, έπαιξαν και για τους Μάνο Ζερδεβά και Αλέξανδρο Παπαναστασίου, που είχαν τεθεί εκτός μάχης από τον προημιτελικό και τον ημιτελικό, αντίστοιχα.

Και ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος έκανε το παιχνίδι της ζωής του, 16 αποκρούσεις σε 23 σουτ είχε ο 30χρονος τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης, που έκανε ντεμπούτο σε παγκόσμιο και μετά τον τραυματισμό του Ζερδεβά, υπερασπίστηκε την ελληνική εστία στον ημιτελικό με την Ιταλία και τώρα στο μικρό τελικό. Και αμέσως μετά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, στην πρώτη του δήλωσε μοίρασε «μπράβο» στον Παναγιώτη Τζωρτζάτο, κάτι που σπάνια κάνει για παίκτη του ξεχωριστά.


«Οδοστρωτήρας» ο Κάκαρης

Ο Κωνσταντίνος Κάκαρης, σαν έτοιμος από καιρό, ολοκλήρωσε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα με μια μαγική εμφάνιση. Ο 23χρονος φουνταριστός πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της εθνικής ομάδας, τελείωσε με τρία γκολ σε ισάριθμες προσπάθεις, κέρδισε αποβολές, άντεξε το ξύλο και μαζί με τον Δημήτρη Νικολαϊδη αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες στο επιθετικό παιχνίδι. Ο Κάκαρης πριν από μερικές εβδομάδες ήταν ο MVP του κροατικού πρωταθλήματος με το σκουφάκι της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Η άμυνα έφερε το βάθρο

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας επιχείρησαν συνολικά 27 σουτ, οι Κροάτες 36 και όμως η Ελλάδα νίκησε με 9-7, δημιουργώντας στη διάρκεια του αγώνα διαφορές και τεσσάρων γκολ.
Με δεδομένες τις απουσίες, η εθνική ομάδα έπρεπε να διαχειριστεί τις ποινές και παράλληλα να λειτουργήσει το μεγάλο της όπλο, την αμυντική λειτουργία και όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Οι Κροάτες είχαν μόλις 5/17 στον παίκτη παραπάνω και οι απώλειες με τρεις ποινές των βασικών σου αμυντικών (Δερβίσης 7:34 πριν από τη λήξη, Σκουμπάκης 3:16 πριν από το τέλος) δεν κόστισαν.

Από το +4 στο +4

Η εθνική ομάδα δέχθηκε το 1ο γκολ στα 3:34 πριν ολοκληρωθεί το 2ο οκτάλεπτο και όταν ο Μπούκιτς έβρισκε στόχο το σκορ γινόταν 4-1 υπέρ της Ελλάδας.
Ο Γιάννης Φουντούλης έφερε την Ελλάδα ξανά στο +4 (5-1), όμως οι Κροάτες αντέδρασαν.

Με τρία σερί γκολ μείωσαν 5-4, όμως υπήρξε ελληνική απάντηση: Κάκαρης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης και Βλαχόπουλος επανέφεραν το +4 (8-4), στα 2:28 πριν το τέλος του 3ου οκτάλεπτου.

Οι Κροάτες έφθασαν στο 8-6, 7:21 πριν από το τέλος, όμως μετά η ελληνική άμυνα πήρε άριστα. Άντεξε για να έρθει ο Ντίνος Γενηδουνιάς να κάνει το 9-6 στα 2:15 και να αποτελειώσει τους Κροάτες.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1/3, Σκουμπάκης 1/2, Καλογερόπουλος 0/2, Φουντούλης 1/6, Δερβίσης 0/1, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2/7, Γούβης 0/1, Κάκαρης 3/3, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1/2, Τζωρτζάτος (16/23, 70%).

Κροατία (Τούτσακ): Μπίγιατς (11/20, 55%), Μπούριτς 0/4, Φάτοβιτς 1/2, Κράπιτς, Λάζιτς 0/2, Μπούκιτς 2/7, Βουκίσεβιτς 0/2, Ζούβελα 1/2, Μάρινιτς-Κράγκιτς 1/5, Βρίλιτς 1/3, Μπάσιτς 0/3, Χαρκόφ 1/6, Πόπαντιτς.

Πηγή: gazzetta.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος