FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτιστικός «επίλογος» για το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 25-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ολοκλήρωσε τις δράσεις του με εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Εσπερινού Γυμνασίου (με Λυκ. Τάξεις) Αμαλιάδας την εβδομάδα που πέρασε και οι μαθητές ήδη ετοιμάζονται για την περίοδο των εξετάσεων.                                                

Τελευταία εκδήλωση ήταν εκείνη του εκπαιδευτικού ομίλου του σχολείου, σχετικά με την επέτειο των 104 ετών από την Γενοκτονία των Ποντίων. Οι εννέα μαθητές του ομίλου, με τη βοήθεια του φιλολόγου Γιώργου Στασινόπουλου, εστίασαν τον ποιητικό τους λόγο στο θέμα, ενώ αναμένεται το αποτέλεσμα των συμμετοχών τους, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό που λαμβάνει χώρα στις Σέρρες. Την ομάδα επισκέφτηκε για δεύτερη φορά φέτος η εκπαιδευτικός-συγγραφέας  κ. Άννα Κοκκίνου και αντάλλαξε σκέψεις με τους μαθητές, ενώ συνεχάρη τα μέλη της ποιητικής ομάδας του σχολείου (που φέρει τον τίτλο: ‘‘ΡΟΕΣ’’ και δραστηριοποιείται για δέκα ολόκληρα χρόνια). Παράλληλα στο σχολείο, υπήρξε μέριμνα των μαθητών για τον καθαρισμό του προαυλίου και έγινε συστηματική περιποίηση των φυτών των παρτεριών (λουλουδιών, δένδρων, θάμνων κλπ.), ενώ οργανώθηκε δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία. Αυτή η δράση έγινε μεμονωμένα από τους ενήλικους μαθητές και τους φίλους των, καθώς και κάποιων μελών των οικογενειών τους.

Τέλος τέθηκε σε λειτουργία το δεύτερο τμήμα της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου με τη συνδρομή των καθηγητών του σχολείου Νίκου Θεοδωρόπουλου, Δήμητρας Θεοδόση, Αναστασίας Κουλουγλιώτη, Ιωάννας Γεώργα και Γιώργου Στασινόπουλου. Το εγχείρημα θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά, με μεγαλύτερη ένταση, αφού συντονίζεται από τον Δ/ντή της σχολικής μονάδας κ. Ιωάννη Χριστόπουλο. Ήταν πραγματικά μια πολύ δημιουργική χρονιά για αυτό το ξεχωριστό σχολείο, το οποίο μας έχει συνηθίσει σε δράσεις που ακουμπάνε τον άνθρωπο και προάγουν τον πολιτισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος