FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτική σύγκρουση μέσω ανακοινώσεων – Ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων ανάμεσα σε ΝΟΔΕ Ηλείας και ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

Ημερομηνία: 04-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΟΔΕ Ηλείας και τη ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στην Ηλεία την περασμένη εβδομάδα και των όσων είπε για την Πατρών-Πύργου και τα έργα υποδομής στον νομό

Η ΝΟΔΕ Ηλείας χαρακτήρισε «αμετανόητο για τις επιλογές του που άφησαν πίσω την Ηλεία» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «έπρεπε να είχε ήδη ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες» με αφορμή τα όσα είπε για τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών Πύργου.

«Ο δρόμος θα είχε φθάσει ήδη στη φάση της ολοκλήρωσής του αν δεν τύγχανε τέτοιας “κακομεταχείρισης” που πρόδωσε κάθε ελπίδα των κατοίκων του Νομού μας για μια γρήγορη θετική εξέλιξη. Του συνιστούμε  να μην ανησυχεί γιατί το έργο του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου  θα γίνει και θα διασφαλιστεί στην ολότητά του, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε το θέλει είτε όχι. Αποτελεί άλλωστε βασική δέσμευση απέναντι στους πολίτες της Ηλείας και βρίσκεται στα έργα μείζονος προτεραιότητας  που δρομολογούνται στο άμεσο χρονικό διάστημα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι με τις ανάλογες πρωτοβουλίες εξασφαλίζεται η αντίστοιχη χρηματοδότηση και εξετάζεται προσεκτικά η κατασκευή του  με τρόπο που δεν θα αφήνει… κενές εργολαβίες και καμία αμφιβολία ως προς την ολοκλήρωσή του σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων

Παράλληλα, η ΝΟΔΕ Ηλείας υπογραμμίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας αγνόησε την Ηλεία όσο ήταν πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για υποκριτικό ενδιαφέρον.

Αξίζει να επισημανθεί πως με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στους δύο εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Λεχαινών, όταν η τοπική κοινωνία «έβραζε» για τις καθυστερήσεις στο έργο, η ΝΟΔΕ Ηλείας είχε εκδώσει ανακοίνωση ζητώντας «εδώ και τώρα συγκεκριμένη λύση και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για ένα έργο που δικαιούται η Ηλεία, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα» αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την κωλυσιεργία της κυβέρνησης σχετικά με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: «Απύθμενο θράσος από τη ΝΟΔΕ Ηλείας»

Η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε τονίζοντας ότι επί επτά μήνες η κυβέρνηση κωλυσιεργεί για τον αυτοκινητόδρομο και πρόσθεσε πως αυτό συμβαίνει επειδή «έχουν συνηθίσει να κάνουν δουλειές “αλλιώς”».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε διαγωνισμούς, από τους οποίους προέκυψαν οι ανάδοχοι. Η ΝΔ επιδιώκει να ματαιώσει την κατασκευή του έργου και να το δώσει στους “εθνικούς εργολάβους” της Ολυμπίας Οδού όχι με διαγωνισμό αλλά με απευθείας ανάθεση! Και μάλιστα σ’ αυτούς που το 2013 εγκατέλειψαν το έργο ως ασύμφορο. Φαίνεται ότι με τα τσουχτερά διόδια που σχεδιάζουν να επιβάλουν αρχίζει να τους συμφέρει!», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «απύθμενο θράσος» εκ μέρους της ΝΟΔΕ Ηλείας, αναφέροντας πως επιχειρούν να φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για «πολλά σημαντικά ακόμη έργα υποδομών που σήμερα δυστυχώς απουσιάζουν».

«Αγνοούν, άραγε, ότι ήταν αυτοί, η Δεξιά, που κυβερνούσαν τη χώρα επί δεκαετίες; Ή νομίζουν ότι οι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου» και στη συνέχεια παραθέτουν τα έργα που ξεκινήσαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως η υπογραφή των συμβάσεων και η έναρξη των εργασών στην Πατρών-Πύργου, η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά, η ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία -με αιχμές για το ΤΕΦΑΑ που κατάργησε η ΝΔ-, η ανάδειξη και αξιοποίηση του Καϊάφα, η δημιουργία Κέντρου Πολιτισμού στις αποθήκες του ΑΣΟ, όπου θα στεγαστεί και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η χρηματοδότηση των δήμων για την κατασκευή έργων μέσα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», τονίζουν χαρακτηριστικά και παραθέτουν την παραδοχή των δημάρχων ότι έλαβαν μεγάλες χρηματοδοτήσεις.

«Αποδείξαμε στην πράξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λύνει προβλήματα που αυτοί άφηναν επί δεκαετίες να σέρνονται, να διογκώνονται και να ταλαιπωρούν τον κόσμο. Και μάλιστα όχι σε “κανονικές” συνθήκες αλλά σε περίοδο επιτροπείας της χώρας και μνημονίων, στα οποία μας οδήγησαν αυτοί που κυβερνούσαν επί δεκαετίες, αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και χρεοκόπησαν το λαό μας. Και τώρα, αντί να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα της σκληρής προσπάθειας που έγινε τα τελευταία χρόνια, δείχνουν πόσο μικρόψυχοι είναι» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος