FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτικές αναταράξεις μετά την αποποίηση ευθυνών για Λιγνάδη

Ημερομηνία: 19-02-2021 | Συντάκτης:
Πολιτική σύγκρουση μετά το επικοινωνιακό σόου Μενδώνη-Μητσοτάκη στη σκιά των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση. Συνεχής ενημέρωση.
  • Επικοινωνιακό σόου Μενδώνη-Μητσοτάκη στη σκιά των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση
  • Συνέντευξη Τύπου-παρωδία από την υπουργό Πολιτισμού
  • Επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας με αιχμές και επίρριψη ευθυνών στον… ΣΥΡΙΖΑ
  • Ορυμαγδός αντιδράσεων από τον πολιτικό κόσμο
  • Νέα σοβαρή μήνυση για βιασμό ανηλίκου που δεν έχει παραγραφεί
  • Θα αποφασίσει η ιστορία και οι θεσμοί, λέει ο Δ. Λιγνάδης

Τσίπρας: Επέλεξε να αυτογελοιοποιηθεί η κ. Μενδώνη

Καυστικά σχόλια για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή για τα σχόλια του κ. Τσίπρα αποτέλεσαν οι δηλώσεις της κ. Μενδώνη για τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη.

ΜέΡΑ25 : Οι ευθύνες βαραίνουν πλέον τον ίδιο τον πρωθυπουργό

Σκληρή επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού εξαπέλυσε και το ΜέΡΑ25 με αφορμή τη συνέντευξή της.

Η ανακοίνωση

«Τα θύματα κακοποίησης και βιασμού από το “Γνωστό Σκηνοθέτη” σήμερα δέχτηκαν άλλη μια επίθεση, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση η οποία όφειλε ως θεματοφύλακας να στείλει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ασφαλής χώρος για Κτήνη.

Αντίθετα, η κυρία Μενδώνη προσπάθησε στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου να διασπείρει την ενοχή σε οποιονδήποτε είχε παρακολουθήσει έστω μία παράσταση του κυρίου Λιγνάδη, σε μια πολιτιστική βερσιόν του “Μαζί τα φάγαμε”.

Η έκδηλη αγωνία της να προστατεύσει τον Πρωθυπουργό αλλά και τον εαυτό της από την υπόνοια των ίδιων στενών σχέσεων που μέχρι πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου διαφημίζανε αφειδώς, δείχνει ότι καμία κάθαρση δεν θα έρθει οικειοθελώς, και κανένας δεν πρόκειται όχι να παραιτηθεί, αλλά έστω να αναγνωρίσει ολιγωρία απέναντι σε ένα “κοινό μυστικό”. Μόνο damage control και συγκάλυψη, στο δρόμο που χάραξαν οι “ορφανές’ ντιρεκτίβες στoυς δημοσιογράφους της ΕΡΤ να εξαφανίζουν τις φωτογραφίες όπου ο κ. Λιγνάδης εμφανίζεται δίπλα στους σημερινούς αρνητές της ύπαρξής του.

Είναι πλέον σαφές μετά το σημερινό, ότι το μπαλάκι της ευθύνης έχει φύγει από την κυρία Μενδώνη. Αλλά δεν έχει φύγει από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος σήμερα κλώτσησε τη μπάλα προς την πλευρά της Προέδρου της Δημοκρατίας, αντίθετα με την μέχρι σήμερα τακτική του να “επεμβαίνει αποφασιστικά” όταν οι εγκληματικές ευθύνες Υπουργών του είναι πλέον αδύνατοn να συμμαζευτούν.

Τα θύματα όμως περιμένουν κάτι δραστικότερο από συνεντεύξεις Τύπου και τα damage control. Όσο αργεί η κάθαρση, εμπεδώνεται η συνενοχή».

Τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ που εκθέτουν την κυβέρνηση

Σειρά ερωτημάτων απευθύνει στη Ν.Δ.ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τη σημερινή συνέντευξη της Λ. Μενδώνη και τονίζει ότι «η ευθύνη συγκάλυψης βαραίνει τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη».

Αναλυτικά:

«Η ΝΔ για να μην αυτοεξευτελίζεται, περιμένουμε να μας ενημερώσει τι άλλαξε από τη Δευτέρα που ο κ. Ταραντίλης έλεγε πως ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε «για προσωπικούς λόγους» μέχρι σήμερα που ξαφνικά ανακάλυψαν πως «είναι επικίνδυνος».

Επίσης, περιμένουμε να απαντήσει:

– Γιατί επί 20 μέρες σύσσωμη η κυβέρνηση προσπαθούσε να συγκαλύψει την υπόθεση, παρά τις συγκλονιστικές καταγγελίες για βαρύτατα αδικήματα, με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Μαρκόπουλο να φτάνει να μιλά για προσπάθεια δημιουργίας θέματος «εκ του μη όντος»;

– Σε ποιον αναφερόταν η κα Μενδώνη στην απολογία της όταν είπε πως «ο κ. Λιγνάδης μας έπεισε»; Μίλησε και ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Λιγνάδη τις προηγούμενες μέρες για να συνεχίσουν την επιχείρηση συγκάλυψης;

– Από πότε έχουν ανατεθεί σε υπουργούς και τον Πρωθυπουργό ανακριτικές αρμοδιότητες; Είναι στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους και η υποκατάσταση της Δικαιοσύνης;

Η ευθύνη συγκάλυψης βαραίνει τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη».

Η ΝΔ θυμήθηκε πάλι την πρεσβεία της Βενεζουέλας

«Η μόνη απόπειρα συγκάλυψης- και είναι γνωστή στο πανελλήνιο- είναι η απόπειρα που έκανε ο κ. Τσίπρας, εγγράφως μάλιστα, να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας.

Είναι πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει κομματικό χρώμα σε μια υπόθεση η οποία θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα “Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι”, ενθάρρυνε τα στόματα να ανοίξουν. Και θα λάβει κάθε θεσμικό μέτρο ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

όσο για τις συγκεκριμένες υποθέσεις που έχουν έρθει στο φως, το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και όλες οι κρατικές υπηρεσίες είναι στη διάθεσή της», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Κονιόρδου: Καλώ την κα Μενδώνη να παραιτηθεί για λόγους δημοσιου συμφέροντος

Με ηχηρό τρόπο τοποθετήθηκε η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, την οποία έπιασε επίσης στο στόμα της σήμερα η Λίνα Μενδώνη ενώ καλούνταν να δώσει εξηγήσεις για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Περιμέναμε σήμερα η κα Μενδώνη να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί καθώς παρακολουθούμε εδώ και μέρες, εμβρόντητοι, μετα τις συγκλονιστικές καταγγελίες εις βάρος του κου Λιγνάδη, την προσπάθεια δικαιολόγησης και συγκάλυψης  του.

Αντιθέτως, την βλέπουμε τώρα να μετακυλύει με εξοργιστικό θράσος την δική της εγκληματική ευθύνη σε αυτούς που συμμετείχαν σαν εργαζόμενοι καλλιτέχνες στην παράσταση του Εθνικού θεάτρου.

Η κα Μενδωνη προχωράει απο αυθαιρεσία σε αυθαιρεσία.

Μετά την αλλαγή της απόφασης για τις αρχαιότητες στο Μετρό της Θεσσαλονικης, γεγονός που μας εξέθεσε διεθνώς,

μετά το αχαρακτήριστο τσιμέντωμα της Ακρόπολης, που φαίνεται οτι θα έχει συνέχεια, μετά την αυταρχική αναλγησία της για τον χώρο και τους καλλιτέχνες του σύγχρονου πολιτισμού, μετά την κατάργηση του διαγωνισμού για την διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, η αλαζονική αυθαιρεσία της δεν έχει κανένα φραγμό.

Ενώνω κι εγώ την φωνή μου με τους άξιους συναδέλφους μου καλλιτέχνες και καλώ την κα Μενδώνη να παραιτηθεί για λόγους δημοσιου συμφέροντος».

Ιστορικός αναλφαβητισμός για τον Α. Σκέρτσο η αναζήτηση πολιτικής ευθύνης

Με μια μακροσκελή δήλωση αναφέρθηκε στο ελληνικό #metoo ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος μεταταξύ άλλων περιγράφει ως «ιστορικό αναλφαβητισμό» το «να αναζητούμε πολιτικές ευθύνες για ζητήματα που αγγίζουν κοινωνικές δομές και συμπεριφορές βαθιά ριζωμένες σε δεκαετίες ή και αιώνες. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να υπάρχουν πολιτικές ή κομματικές ευθύνες για την ίδια την πατριαρχία, τη δουλεία κοκ».

«Παρότι αποτελεί βαθιά πολιτικό ζήτημα, το #metoo δεν είναι ευκαιρία για διχασμό και κομματικοποίηση. Όποιος το επιχειρεί, στρεβλώνει την ουσία του κινήματος και αδικεί τα θύματα της βίας στους χώρους εργασίας», αναφέρει σε δήλωσή του και συνεχίζει:

«Δεν με ενδιαφέρει αν ένας βιαστής ή ένας κακοποιητικός χαρακτήρας είναι κόκκινος, μπλε ή πράσινος. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι αυτή η κουλτούρα εξουσίας πάνω στα σώματα και τις φιλοδοξίες των πιο ευάλωτων ανθρώπων πρέπει να σταματήσει τώρα. Και έχουμε την τύχη ως κοινωνία σε αυτή την ιστορική συγκυρία να έχουμε ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης, από την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας έως τον Πρωθυπουργό αλλά και την αντιπολίτευση, να στηρίζουν αυτή τη δίκαιη αλλαγή».

Λιγνάδης: Ας βγει το ένταλμα, δεν κρύβομαι

EUROKINISSI

«Το έχω ακούσει», δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης στην «Καθημερνή» σχετικά με τις φήμες ότι θα βγει σήμερα ένταλμα σύλληψής του. «Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι», είπε.

Επίσης, απάντησε εκ νέου στον χαρακτηρισμό «επικίνδυνος» που του προσήψε η υπουργός Πολιτισμού λέγοντας: «Νομίζω πως το να αποφασίσει κάποιος για κάποιον άλλον ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος ή ένας απατεώνας άνθρωπος στη ζωή και στη δουλειά του, νομίζω πως αυτό μπορεί να το κρίνουν σχετικά όργανα της έννομης τάξης».

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης αρνήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες. «Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω», είπε.

Ανακοίνωση από την Ελληνική Λύση σε κλίμα ευγονικής και ναζισμού

«Η θέση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για τους παιδεραστές είναι ξεκάθαρη και διαχρονική. Χημικός ευνουχισμός μετά από αμετάκλητη καταδίκη», σχολίασε η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου.

Αιχμηρό tweet της Τάνιας Τσανακλίδου

Η Τάνια Τσανακλίδου έκανε retweet μήνυμα του πρωθυπουργού και τον καλεί να αναλάβει την ευθύνη για τον Δ. Λιγνάδη.

Η πρώτη αντίδραση Λιγνάδη στο «κάρφωμα» της Μενδώνη

EUROKINISSI

Μια πρώτη απάντηση στη Λίνα Μενδώνη έδωσε μέσω του Mega ο Δημήτρης Λιγνάδης, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου της υπουργού όπου τον χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνο άνθρωπο».

Ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των καταγγελιών, δήλωσε εξής:

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Πολάκης κατά Μενδώνη

Την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού ζήτησε και ο Παύλος Πολάκης, που την κατηγόρησε μέσω Facebook ότι συνεχίζει να λέει ψέμματα για να «σώσει το τομάρι» της.

Ολόκληρη η συνέντευξη της υπουργού Πολιτισμού

 

Η Ακρίτα απαντά στη Μενδώνη

EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Καυστική ήταν η απάντηση που έδωσε η Έλενα Ακρίτα στη Λίνα Μενδώνη, η οποία κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα έψεξε την γνωστή αρθρογράφο γιατί στο παρελθόν είχε γράψει για παράσταση του Λιγνάδη.

«Παιδιά είναι σούργελο η γυναίκα, δίνει συνέντευξη για τον Λιγναδη και διαβάζει την κριτική που έγραψα εγώ για τον Οιδιποδαχαχαχαχα #Μενδώνη», ανέφερε σε μια απ’ τις αναρτήσεις της στο Facebook.

Επίσης, παρατήρησε ότι: «Τα άτομα που κακοποίησε ο Λιγνάδης είναι λιγότερα από τα άτομα που δεν κακοποίησε ο Λιγνάδης».

Στο μεταξύ «φουντώνει» το αίτημα #nomoremendoni

Ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες καλούν την υπουργό Πολιτισμού να παραιτηθεί.

«Η Μενδωνη ειναι ενας επικινδυνος ανθρωπος και χωρις υποκριτικη τεχνη!  Παραιτησου τωρα!!!! #nomoremendoni» δημοσίευσε στο Facebook ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο οποίος και τις προηγούμενες ημέρες είχε τοποθετηθεί αιχμηρά κατά όσων έσπευδαν να υπερασπιστούν τους θύτες σεξουολικών κακοποιήσεων.

Ζέτα Δούκα: Να δούμε πόσο ακόμα θα τραβήξει η παρωδία

Μια αιχμηρή ανάρτηση κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη έκανε η Ζέτα Ζούκα, που με τις καταγγελίες της κατά του Γιώργου Κιμούλη έδωσε το θάρρος να ανοίξουν στόματα και στον καλλιτεχνικό χώρο.

Με αφορμή τα όσα είπε σήμερα η υπουργός, η ηθοποιός σχολίασε: «Η σημερινή ημέρα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί “Παγκόσμια ημέρα κωλοτούμπας”. Για να δούμε πόσο ακόμα θα τραβήξει η παρωδία».

«Είμαι θύμα παιδεραστή και θέλω δικαιοσύνη»

Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη, ο Βασίλης που μίλησε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη επί σειρά ετών από γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη όταν ήταν 15χρονών (δίχως να κατονομάσει τον θύτη του), έκανε ανάρτηση στο Facebook τονίζοντας ότι «το μόνο που ζητώ είναι Δικαιοσύνη».

\«Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή και θέλω δικαιοσύνη. Σας άφησα την ψυχή μου και τα όπλα να πολεμήσουμε. Σας ευχαριστώ για όλη αυτήν την υποστήριξη. Τη νέα μου οικογένεια, τα αδέρφια μου, που μεγαλώνει δυστυχώς μερα με την ημέρα αλλά γινόμαστε πιο δυνατοί. Εις το επανιδείν», γράφει.

Οι δύο συνεντεύξεις που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου

Δύο ήταν οι συνεντεύξεις θυμάτων που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη και για το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ οι υποθέσεις έχουν πάρει και τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Με ξεγέλασε με το δέλεαρ του απαγορευμένου, αποκαλύπτει για τον σκηνοθέτη θύμα βιασμού

Δύο οι καταγγέλλοντες τον «γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό»

«Οι ευθύνες δεν κρύβονται ούτε παραγράφονται με καθυστερημένες δηλώσεις καταδίκης»

«Οι ευθύνες της υπουργού Πολιτισμού και κυρίως του πρωθυπουργού για την “υπόθεση Λιγνάδη” δεν κρύβονται ούτε παραγράφονται με καθυστερημένες δηλώσεις καταδίκης» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και τονίζει στη συνέχεια:

«Οι ευθύνες τους αφορούν κυρίως στη διατήρηση του Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, παρά τις φήμες κι ακόμη περισσότερο τις καταγγελίες, για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ακόμη και ανηλίκων.

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Αντί να πάρουν θέση για αυτά τα φαινόμενα, κρύβονταν πίσω από εξαγγελίες για “Κώδικες Δεοντολογίας”, αλλά και από υποκριτικά καλέσματα ορισμένων προς τον πρωθυπουργό “να προχωρήσει σε κάθαρση”.

Οι ευθύνες τους, όμως, έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι συντηρούν κι εντείνουν την εργασιακή ζούγκλα και την ανασφάλεια στον χώρο του Πολιτισμού -και όχι μόνο- αναπαράγοντας τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις, που υποχρεώνουν κάποιον ή κάποια να “μένουν σιωπηλοί”. Αλλά και διατηρώντας το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο του Ποινικού Κώδικα, που ρίχνει στα μαλακά τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας».

Στην επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ: Ύβρις, πολιτική δειλία και απάτη

Όπως ήταν αναμενόμενο η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει πολύ ψηλά τους τόνους κατηγορώντας τη Λίνα Μενδώνη για πολιτική δειλία και απάτη.

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος επισημαίνει «η σημερινή συνέντευξη της κ. Μενδώνη αποτελεί μνημείο πολιτικής δειλίας και απάτης. Με 20 μέρες καθυστέρηση ανακάλυψε ότι ο κ. Λιγνάδης “είναι επικίνδυνος” και πως την εξαπάτησε. Το μόνο που περιμέναμε σήμερα από την κ. Μενδώνη ήταν η παραίτηση και η απολογία της για τη συγκάλυψη. Η παραίτησή της πλέον δεν είναι αρκετή. Η μη παραίτησή της όμως είναι εξοργιστική. Η ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου προσωπική επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης.

Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου, σε ραδιοφωνική της παρέμβαση, επισήμανε «με την ύβρη, το θράσος και την χυδαιότητα της σημερινής της εμφάνισης, η κα Μενδώνη επιβεβαίωσε το κίνημα #nomoremendoni που διευρύνεται στον χώρο του Πολιτισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως επιτελάρχης έπρεπε να βγει ευθύς εξαρχής και να πει ‘ανεξάρτητα από το αν τον ξέρω ή δεν τον ξέρω αυτόν τον άνθρωπο, το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο’ και όχι να περιμένουν 15 ημέρες μέχρι να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να γίνουν τρεις οι μηνύσεις για βιασμούς ανηλίκων».

«Δεν διόρισα εγώ τον κ. Λιγνάδη χωρίς διαγωνισμό, αλλά η κ. Μενδώνη και ο κ. Μητσοτάκης»

Στις αιτιάσεις της υπουργού Πολιτισμού απάντησε ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τους υπαινιγμούς.

Με αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού και Μενδώνη διερωτήθηκε εάν ως ηθοποιός γνώριζα για τον βίο και πολιτεία του κ. Λιγνάδη από κουτσομπολιά και φήμες και το απέκρυπτα.
Να διευκρινίσω ότι ανήκω σ’ εκείνους που τη δουλειά τους την κάνουν χωρίς κουτσομπολιά, φήμες και άλλα συναφή. Δεν είμαι όμως εγώ που διόρισα τον κ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και δεν οφείλω εγώ ν’ απαντήσω αλλά εκείνοι που τον επέλεξαν.

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Η κυβέρνηση υποκρίνεται

Με εντολή του πρωθυπουργού διορίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε σχόλιό του για τις εξελίξεις , υποστηρίζοντας ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη.

Η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της αναφέρει: Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη έσπασαν σήμερα κάθε ρεκόρ της υποκρισίας και θράσους. Προκαλούν την κοινή γνώμη. Αλήθεια ποιος διόρισε στο Εθνικό Θέατρο τον «επικίνδυνο», όπως ομολόγησαν  κ. Λιγνάδη; Αλήθεια ποιος επί εβδομάδες προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την υπόθεση; Την απάντηση πλέον  την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Και για τα δύο ερωτήματα. Η κ. Μενδώνη, με εντολή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και δεν πείθει κανέναν η σημερινή καθυστερημένη αντίδραση της Κυβέρνησης.Σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα, κάποιος θα είχε αναλάβει την ευθύνη και θα είχε παραιτηθεί. Αλλά εδώ για την Κυβέρνηση της ΝΔ η λέξη «φιλότιμο», είναι απόλυτα άγνωστη.

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νωρίτερα, με τη φράση «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές», το κόμμα σχολίασε τα όσα ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων, οι Παύλος Χρηστίδης, Χρήστος Πρωτόπαππας και Μανώλης Όθωνας, απέδωσαν την ευθύνη στον πρωθυπουργό, καθώς υποστήριξαν πως με δική του εντολή τοποθετήθηκε ένας επικίνδυνος άνθρωπος, με καταγγελίες εις βάρος του και δικαστικές εκκρεμότητες στο Εθνικό Θέατρο. « Όταν έμαθαν περί τίνος πρόκειται προσπάθησαν να το συγκαλύψουν. Δόθηκε εντολή στη κ. Μενδώνη να το συγκαλύψει, όμως βλέπουν ότι δεν μπορούν να το κρατήσουν και τώρα αποστασιοποιούνται», ανέφεραν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Πρόσθεσαν ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει θεσμικές πρωτοβουλίες για να απολογηθούν όσοι έκαναν τις συγκεκριμένες επιλογές. «Η κυβέρνηση ψάχνει για φταίχτες, πρέπει όμως να αναλάβει την ευθύνη» τόνισαν.

Το πρώτο σχόλιο από την Μυρσίνη Ζορμπά

Με ένα tweet ήρθε η πρώτη αντίδραση από την πρώην υπουργό Πολιτισμού στα όσα ανέφερε η Λίνα Μενδώνη.

 

Ο Μητσοτάκης στην πρόεδρο για… πάσα στη Μενδώνη

Χαρακτηριστική της παράστασης που έστησε σήμερα η κυβέρνηση και μάλιστα για ένα σοβαρότατο θέμα είναι η αλυσίδα των τελευταίων γεγονότων.

Χθες έγινε γνωστό ότι η υπουργός καλεί σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί φημολογία ότι παραιτείται εξαιτίας του ορυμαγδού αντιδράσεων για τον χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη.

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι πρωί πρωί η κ. Μενδώνη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα καταγγελλόμενα περιστατικά.

Λίγη ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου, εντελώς τυχαία, έκανε ξεκάθαρη αναφορά στα ζητήματα σεξουαλικής κακοποίησης δίνοντας… πάσα στην υπουργό του.

Αμέσως μετά η  Λίνα Μενδώνη ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στις δηλώσεις Μητσοτάκη προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νέα μήνυση για βιασμό ανηλίκου και μηνυτήρια αναφορά Μενδώνη

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου είχε γίνει γνωστό ότι κατατέθηκε νέα μήνυση που αφορά σε βιασμό ανηλίκου το 2010, αδίκημα το οποίο δεν έχει παραγραφεί.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η υπουργός Πολιτισμού κατέθεσε και εκείνη μηνυτήρια αναφορά θέτοντας τις υπηρεσίες και τα στελέχη του υπουργείου στη διάθεση της εισαγγελίας.

 

Μια κακοπαιγμένη παράσταση από την υπουργό Πολιτισμού

Σε δεινή θέση η υπουργός Πολιτισμού, επιχείρησε να εμφανιστεί ως τιμητής της νομιμότητας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Υποστήριξε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη, καθώς δεν γνώριζε τίποτα για την προσωπική ζωή του Δ. Λιγνάδη, πέταξε λάσπη κατά της αντιπολίτευσης και ισχυρίστηκε ότι το θέμα για το υπουργείο ξεκίνησε… χθες μετά την κατάθεση της μήνυσης.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος