FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτικά και ανάγωγα: Μάθε υπουργέ μου γράμματα

Ημερομηνία: 31-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δεν διαφωνώ ότι περισσότερο κι από τα ορθογραφικά λάθη, μετράει η ουσία. Να, για παράδειγμα, περισσότερο σημαντικό κι από το πως γράφει ο απόφοιτος του Χάρβαρντ την υπουργική του ιδιότητα, μετράει αν αυτά που δηλώνει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα…

Έτσι εγκαθίδρυσε την έλευσή της η τάξη των άριστων, που κατά κανόνα δεν διαθέτει τα πτυχία για τα οποία κομπάζει, αλλά ακόμη και όταν τα έχει, δεν ξέρει πως  να γράψει τις πιο απλές προτάσεις. Έτσι την πάτησε και ο αγαπητός μας Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο παρομοίως αμερικανοτραφής υπουργός που φροντίζει προσωπικά αυτόν τον καιρό για την ένδεια των υποδομών και την ανασφάλεια των μεταφορών μας. Ο υπουργός παρουσιάστηκε ενημερωμένος και γενικώς ήταν λαλίστατος στην τοποθέτησή του για τον Αχελώο στο 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ανάπτυξης, το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα.

Περίμενε ότι θα μιλούσε αλλά μάλλον δεν περίμενε ότι… θα έγραφε. Κι αυτό γιατί στο φουαγιέ του ξενοδοχείου που φιλοξένησε το συνέδριο, οι υπουργοί οιοποίοι συμμετείχαν σε αυτό καλούνταν να γράψουν τις δεσμεύσεις τους προκειμένου να μην ξεχαστούν στο πέρασμα του χρόνου.

«Δεσμεύομαι να βρούμε την τελική λύση στο αδιέξοδο του Αχε…» γράφει ο υπουργός και σταματάει:

«Δύο λάμδα ή ένα;» ρωτάει τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

«Ένα», του απαντά ο περιφερειάρχης.

«Ωμέγα ή όμικρον;», ξαναρωτά ο υπουργός.

«Ωμέγα» του ξαναλέει ο περιφερειάρχης.

Ενθουσιασμένος που τα κατάφερε, έστω και με λίγη βοήθεια, ο υπουργός βάζει τον τόνο στο «ου», αφού αυτό επέλεξε να το πάρει πάνω του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο περιφερειάρχης, φύλακας-άγγελος της ορθογραφίας και συνάμα της υπουργικής αξιοπρέπειας, έσπευσε να σβήσει με το δάχτυλο τον λάθος τονισμό. Ίσως λοιπόν μια μέρα να του μάθει και γράμματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος