FOLLOW US: facebook twitter

 «Ποιον στηρίζουμε και γιατί»-Έξι πολίτες της Ηλείας μιλούν στην «Πρωινή»

Ημερομηνία: 29-11-2021 | Συντάκτης:

Έξι πολίτες της Ηλείας μιλούν στην «Πρωινή» για τον υποψήφιο που προτιμούν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αντίστροφα μετράμε πλέον για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, αφού την ερχόμενη Κυριακή οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες για να επιλέξουν τον νέο πρόεδρο, που θα διαδεχθεί την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Οι έξι υποψήφιοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για να πείσουν τους πολίτες και να προσελκύσουν ψήφους. Στο πλαίσιο αυτό, η «Πρωινή» ζήτησε από Ηλείους την άποψή τους για τον υποψήφιο που έχουν επιλέξει να στηρίξουν.

 

Γιώργος Μπουλμπασάκος (Παπανδρέου)

«Ο Γιώργος Παπανδρέου με το ριζοσπαστικό και καινοτόμο πολιτικό του αφήγημα απαντάει στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση και Νέα Αλλαγή. Είναι  ώρα η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και το Κίνημα Αλλαγής να ανταποκριθεί ενωτικά και δυναμικά στην ιστορική πρόσκληση των καιρών. Προσωπικά θα υπηρετήσω αυτή την προοπτική από όποιο μετερίζι μου ζητηθεί».

Eύη Βεργοπούλου (Ανδρουλάκης)

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανήκει στη νέα γενιά πολιτικών που μπορεί να ηγηθεί στην προσπάθεια για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως της χώρας. Είναι έμπειρος,  γνωρίζει καλά την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και μπορεί να ηγηθεί του χώρου της στην Ελλάδα, που εκφράζεται αποκλειστικά από το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να απαντήσει με συγκεκριμένο πρόγραμμα και πολιτικές στις ανισότητες που δημιουργήθηκαν στην κρίση, το δημογραφικό, τα θέματα μετανάστευσης, την εξωτερική πολιτική και την ανακούφιση των αδυνάτων. Μιλά νηφάλια, χωρίς μεγαλοστομίες και λαϊκίστικες ατάκες. Θέλει και μπορεί να εκφράσει κατά προτεραιότητα τα αιτήματα της γενιάς της κρίσης που τώρα καλείται να διαχειριστεί το αύριο καθιστώντας ξανά την Ελλάδα ισχυρή και ευημερούσα. Ζητάμε ένα κόμμα ανανεωμένο, που θα σέβεται τους θεσμούς, την άποψη των μελών και των οργάνων του. Έμεινε στην παράταξη στα δύσκολα χρόνια και έδωσε μαζί με την Φώφη Γεννηματά, και όλους εμάς, τις δύσκολες εκλογικές μάχες του ’15 και του ’19. Δεν φοβάται να μιλήσει για τις καταστροφικές κυβερνήσεις του Καραμανλή και του Τσίπρα και ξέρω ότι δεν θα συνεργαστεί με όσους κατέστρεψαν τη χώρα για να κερδίσει θέσεις σε υπουργεία. Στηρίζω και ψηφίζω Νίκο Ανδρουλάκη γιατί το σχέδιό του για την ανάκαμψη της χώρας είναι συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και θέλω να το δω να υλοποιείται».

Δημήτρης Δρακόπουλος (Γερουλάνος)

«Με τον Παύλο Γερουλάνο έτυχε να βρίσκομαι στην ίδια ομήγυρη σε ένα διάλειμμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το 2015. Όποιος τον άκουγε να μιλά, νόμιζε ότι ακούει έναν Έλληνα Σοσιαλδημοκράτη πολιτικό αλλά με βορειοευρωπαϊκή φιλοσοφία…Ο προβληματισμός του ήταν η “αποχή του αμέτοχου” -όπως έλεγε- πολίτη από τα κοινά. Περιέγραφε τον στόχο που έπρεπε να έχει ένας σύγχρονος Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης. Και αυτός δεν ήταν άλλος από τη συνάντηση στις κάλπες όλων εκείνων των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο σπίτι την ημέρα των εκλογών, αδιαφορώντας γιατί δεν είχαν κάτι να ψηφίσουν. Αν το ψάξουμε θα δούμε πως δεν είναι λίγοι, είναι σχεδόν δύο εκατ. πολίτες αυτοί που απέχουν .Ο ίδιος επιχείρησε και πέτυχε να κινητοποιήσει τέτοιους πολίτες οργώνοντας τις γειτονιές της Αθήνας ως υποψήφιος Δήμαρχος το 2019, την ίδια στιγμή που στην Εθνική κάλπη το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ΑΘΗΝΑΣ έπαιρνε μόλις 5% ο ίδιος στην κάλπη των δημοτικών εκλογών της Α΄ΑΘΗΝΑΣ έφτανε το 14%».

Δημήτρης  Ζαφειρόπουλος (Λοβέρδος)

Στηρίζω τον Ανδρέα Λοβέρδο λόγω της μέχρι τώρα πολιτικής του διαδρομής, των πολιτικών του επιλογών, γιατί έχει χρηματίσει υπουργός σε πολύ καίρια υπουργεία και έχει αντεπεξέλθει, για τις απόψεις του στα πολιτικά θέματα που απασχολούν τη χώρα, οικονομικής φύσης, εθνικής άμυνας, υγείας κ.ά. και για το όραμα που έχει για την αυριανή ημέρα που θα βρει το ΠΑΣΟΚ.

Χαρά Αλτούνη (Χρηστίδης)

Ο έμπειρος πολιτικός δε σημαίνει πως είναι ικανός και αποτελεσματικός για την κοινωνία. Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα με μόνιμο διορισμό τα έδρανα της Βουλής. Η πολιτική είναι μέσο έκφρασης, δίαυλος για αλλαγή, εξέλιξη, πρόοδο! Η πολιτική έχει ανάγκη νέους ανθρώπους με όραμα, όρεξη για δουλειά. Ανθρώπους που αφουγκράζονται στο έπακρον τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Πολιτική δεν είναι μόνο τα ζητήματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής, τουρισμού. Στην πολιτική πρέπει να τίθενται ζητήματα παιδείας- μόρφωσης-πολιτισμού-αξιών-ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.ο.κ. Ο Παύλος Χρηστίδης είναι νέος και ΝΑΙ μπορεί γιατί είναι δίπλα στους συνανθρώπους του, γιατί δεν είναι μονοδιάστατος. Γιατί είναι εκεί να μιλήσει για κάθε πρόβλημα που απασχολεί την καθεμιά και τον καθένα μας. Δε συμβιβάστηκε ποτέ μόνο στα θέματα της επικαιρότητας. Αναζητά λύσεις και για αυτά που κρύβουν κάτω από το χαλί. Ποτέ του δεν έχει κάνει συζητήσεις κάτω από το τραπέζι. Ποτέ του δεν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και το κυριότερο, ποτέ του δεν έχει πέσει στην παγίδα της λασπολογίας, που για εμένα προσωπικά είναι πολύ σημαντικό για έναν πολιτικό. Για αυτό στις 5 του Δεκέμβρη στηρίζουμε τον Παύλο για να κάνουμε #restart γιατί #einaistoxerisou να γίνεις εσύ πρωταγωνιστής και εμείς να γίνουμε Κίνημα Ξανά».

Φώτης Δημήτρουλας (Καστανίδης)

Έχει αποδείξει ότι είναι καθαρός εκπρόσωπος των συμφερόντων του λαού ως ιδρυτικό και παραδοσιακό μέλος του ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ. Απόδειξη για αυτά αποτελούν οι συγκρούσεις του με την οικονομική ολιγαρχία και τα συμφέροντα και για το λόγο αυτό έχει τιμωρηθεί δύο φορές. Την πρώτη καθαιρέθηκε από υπουργός Εμπορίου το 1997 από τον Σημίτη και δεύτερη φορά από υπουργός Δικαιοσύνης με διαγραφή από την ΚΟ το 2012 επειδή ήταν αντίθετος στα μνημόνια. Είναι συνεπής στο παραδοσιακό και ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ, που αγάπησε ο ελληνικός λαός. Ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ανδρέα σε όλες τις συγκρούσεις με την οικονομική ολιγαρχία και σε όλες τις ρήξεις με τις ομάδες και τις τάσεις που ήθελαν ένα συντηρητικό ΠΑΣΟΚ, για αυτό και είναι επιμελώς αποκλεισμένος από τα κανάλια και από τα δήθεν γκάλοπ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος