FOLLOW US: facebook twitter

Πώς θα κερδίζετε έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ πληρώνοντας με κάρτα

Ημερομηνία: 28-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Η παράταση της πανδημίας και μέσα στο 2022 θα προκαλέσει παράταση και των μέτρων χαλάρωσης όσον αφορά στην υποχρέωση πραγματοποίησης ηλεκτρονικών συναλλαγών έως και το 30% του δηλωθέντος εισοδήματος για τη φετινή χρονιά.

Δηλαδή, όπως συμβαίνει με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις που οι πληττόμενοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποχρέωση να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές πληρωμές που να αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματός τους, το ίδιο θα συμβεί και για τις φετινές ηλεκτρονικές πληρωμές ενδεχομένως σε πιο περιορισμένη κλίμακα.

Από το 2022 όμως, οι 8,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Εκτός από την επαναφορά της υποχρέωσης πραγματοποίησης ηλεκτρονικών πληρωμών που να αντιστοιχούν στο 30% του δηλωθέντος εισοδήματος, θα ενεργοποιηθούν και δύο παράλληλα συστήματα:

  1. Όσοι πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές σε γιατρούς, θα φτάνουν πιο εύκολα στον στόχο του 30% (αξία ηλεκτρονικών πληρωμών ως προς το εισόδημα) καθώς οι ηλεκτρονικές πληρωμές σε γιατρούς θα λαμβάνονται υπόψη στο διπλάσιο. Δηλαδή, αν κάποιος πληρώνει 300 ευρώ σε γιατρό (όχι για φάρμακα, όχι για πληρωμή νοσοκομείου), θα προστίθενται 600 ευρώ στον «κουμπαρά» των ηλεκτρονικών πληρωμών.
  2. Όσοι πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, θα έχουν έκπτωση φόρου 30% επί της αξίας των συναλλαγών οι οποίες κατά μέγιστο όριο θα φτάνουν στα 5000 ευρώ. Τα 5000 ευρώ, συνιστούν και το μέγιστο όριο που θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα. Όσον αφορά στην έκπτωση φόρου, αυτή θα εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος. Έτσι:
  • Για έχοντες εισόδημα έως 10.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα φτάνει έως και τα 450 ευρώ.
  • Για έχοντες εισόδημα έως 20.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα φτάνει έως και τα 1100 ευρώ.
  • Για έχοντες εισόδημα έως 30.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα φτάνει έως και τα 1400 ευρώ ενώ
  • Για έχοντες εισόδημα έως και 40.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα φτάνει έως και τα 1800 ευρώ.

Αν κάποιος ξεπερνά και τα 40.000 ευρώ, θα μπορεί να κερδίζει έως και 2200 ευρώ που προκύπτει από την εφαρμογή του συντελεστή 44% επί του ανώτατου πλαφόν των ηλεκτρονικών πληρωμών που είναι τα 5000 ευρώ.

Πηγή: moneyreview.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος