FOLLOW US: facebook twitter

Ποιοί αιρετοί εκπαιδευτικοί εκλέγονται στα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 07-11-2022 | Συντάκτης:

Και η διαμάχη μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων για τα ποσοστά αποχής από την ηλεκτρονική διαδικασία συνεχίζεται

Με υψηλά ποσοστά αποχής σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά οι αρχαιρεσίες για τηνεκλογή αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών στην Α’ βάθμια (Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε., Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) και στη Β’ βάθμια (Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.)., τα οποία αποφασίζουν για τις υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις, μεταθέσεις, τοποθετήσεις κλπ), καθώς οι εκλογές  έγιναν με τους συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, χωρισμένες στα δύο: Οι μεν να καλούν τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν ( συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) για να μη κάνουν “πάρτι”  οι κυβερνώντες στα υπηρεσιακά  συμβούλια, οι  δε άλλες  δεν συμμετέχουν στις εκλογές και καλούν τους εκπαιδευτικούς σε αποχή ( ΠΑΜΕ και Αριστερές παρεμβάσεις).

Ωστόσο ακόμα και για τα ποσοστά συμμετοχής  και αποχής στις ηλεκτρονικές εκλογές η διαμάχη συνεχίζεται, καθώς  οι  αντίθετες συνδικαλιστικές παρατάξεις έχουν τα δικά τους επιχειρήματα,  αφού οι μεν συμμετέχοντας υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά συμμετοχής ήταν σχεδόν ίδια με τα τις δια ζώσης εκλογικές διαδικασίες για τα υπηρεσιακά συμβούλια που έγιναν προ διετίας και με δεδομένη την απουσία δύο παρατάξεων , ενώ οι μη συμμετέχοντες μιλούν για εκλογές- παρωδία  και πολύ υψηλά ποσοστά αποχής που ξεπερνούν το 60%.  Στην Π.Ε Ηλείας – σύμφωνα με το alfavita- η αποχή για το ΠΥΣΔΕ ήταν 68% και για το ΠΥΣΔΕ 53%.

Οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία και μόνο, από τις 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ. σύμφωνα με απόφαση που πήρε η Κυβέρνηση ψηφίζοντας σχετική διάταξη.Οι κάλπες έκλειναν κανονικά στις 5μμ , όμως όπως κααγράφεται από το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ, υπηρξαν και  περιπτώσεις οπουδόθηκε παράταση αφού άνοιξε το “πράσινο φως” το υπουργείο Παιδείας. Τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών της Ηλείας για τπ ΠΥΣΔΕ ( Δευτεροβάθμια) και ΠΥΣΠΕ ( Πρωτοβάθμια) έχουν ως εξής:

Αποτελέσματα ΠΥΣΔΕ Ηλείας:

Ψήφισαν: 352

Λευκά: 16

ΕΑΚ -ΣΥΝΕΚ: 138

ΔΑΚΕ: 198

Εκλέγονται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΠΥΣΔΕ Ηλείας: Παύλος Αυγερινοπουλος από την ΔΑΚΕ και Αλεξία Λιάγκουρα απότην ΕΑΚ- ΣΥΝΕΚ.

Αποτελέσματα ΠΥΣΠΕ ΗΛΕΙΑΣ:

ΔΗΣΥ: 262

AKE: 259

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ: 111

Εκλέγονται  στο ΠΥΣΠΕ Ηλείας οι αιρετοί Νίκος Κουσάβελος (ΔΗΣΥ) και Αλέξης Γεωργόπουλος (ΑΚΕ)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος