FOLLOW US: facebook twitter

Ποιες αλλαγές φέρνει η κυβέρνηση στις 120 δόσεις

Ημερομηνία: 18-07-2019 | Συντάκτης:
Πλέον είναι πολύ πιθανό ότι οι αιτήσεις θα «παγώσουν» εν αναμονή και των νέων αλλαγών

Τρεις σημαντικές αλλαγές προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Μάλιστα, επειδή οι αλλαγές αυτές δεν θα περάσουν άμεσα στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis, είναι πλέον εξαιρετικά πιθανή η νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και πέραν του τέλους Σεπτεμβρίου.

Αρκεί να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει δοθεί στις επιχειρήσεις η δυνατότητα ένταξης στις 120 δόσεις ενώ πλέον είναι πολύ πιθανό ότι οι αιτήσεις θα «παγώσουν» εν αναμονή και των νέων αλλαγών για τις οποίες έκανε  λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Από μόνη της, η μείωση του επιτοκίου στην ρύθμιση των 120 δόσεων, συνιστά σημαντική ελάφρυνση για όσους θέλουν να ρυθμίσουν το χρέους τους ειδικά αν εκμεταλλευτούν τον μέγιστο αριθμό των δόσεων.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στους μικροοφειλέτες και έχει να κάνει με την μείωση της ελάχιστης δόσης από τα 30 ευρώ που είναι σήμερα. Αυτή η αλλαγή αφορά κυρίως σε όσους χρωστούν κάτω από 3600 ευρώ.

Η 3η αλλαγή αφορά στα νομικά πρόσωπα. Καταρχήν εξετάζεται η διεύρυνση του ορίου των δύο εκατομμυρίων ευρώ ώστε να αποκτήσουν περισσότερες επιχειρήσεις το προνόμιο της ένταξης στις 120 δόσεις. Από την άλλη, είναι πιθανές οι αλλαγές και στον τρόπο υπολογισμού των δόσεων αλλά και διαγραφής των προσαυξήσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος