FOLLOW US: facebook twitter

Ποια μέτρα «κλειδώνουν» για Αττική – «Κοκκινίζουν» Αχαΐα και Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: 05-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση, με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν εκτίναξη του ιικού φορτίου στα λύματα, γεγονός που αποτελεί προμήνυμα για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην ήδη «κόκκινη» πρωτεύουσα. Στο ύψιστο βαθμό υγειονομικής επικινδυνότητας αναμένεται να αναβαθμιστούν και σήμερα και η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα, μετά τις σχετικές εισηγήσεις των επιδημιολόγων.

Από το τραπέζι της επιστημονικής επιτροπής, η οποία συνεδριάζει σήμερα για να κάνει τις τελικές εισηγήσεις, δεν απουσιάζει ακόμη και το καθολικό lockdown, όπως και το κλείσιμο των σχολείων, τα οποία πλέον αναγνωρίζονται από πολλούς επιστήμονες – και με δημόσιες τοποθετήσεις – ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες διασποράς του κορονοϊού. Ωστόσο τα δύο αυτά σενάρια αποτελούν την έσχατη επιλογή για την κυβέρνηση και σε αυτή τη φάση απορρίπτονται.

Με την αναβάθμιση του κινδύνου σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα επιβληθούν άμεσα τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπονται για τις κόκκινες περιοχές, δηλαδή: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00 (εξαίρεση η Αττική στην οποία μέχρι σήμερα η απαγόρευση ισχύει από τις 21:00), δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων, Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια, Πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα, λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ. μόνο για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης.

Τα μέτρα που «κλειδώνουν» στην Αττική

Νέα μέτρα έρχονται για την ήδη «κόκκινη» Αττική, καθώς τα στοιχεία που έχουν οι επιστήμονες στα χέρια τους δείχνουν αρνητικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες:

  • Για την επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και στην Αττική από τις 6 το απόγευμα (αντί των 9) έως τις 5 το πρωί. Το βασικό σενάριο προβλέπει το εν λόγω μέτρο να ισχύει μόνο για τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στις καθημερινές.
  • Για την απαγόρευση κυκλοφορίας απο Δήμο σε Δήμο, συγκεκριμένα αυτό που φαίνεται να εξετάζεται είναι η απαγόρευση της χρήσης του SMS με κωδικό «6» (σωματική άσκηση) για μετατακίνηση από Δήμο σε Δήμο.
  • Σχετικά με το λιανεμπόριο, το click away αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ αυτό που εξετάζεται είναι η κατάργηση μόνο του click in shop.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος