FOLLOW US: facebook twitter

«Πογκρόμ εκ προθέσεως»: Αστυνομικός με πυροσβεστήρα έσπασε το σαγόνι φοιτητή και έβγαλε τα δόντια φοιτητή

Ημερομηνία: 11-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες αλλά και τα ντοκουμέντα που έρχονται από τη χθεσινή ημέρα και επιβεβαιώνουν την απροκάλυπτη αστυνομική αυθαιρεσία κατά των φοιτητών. Αρκετοί ήταν οι φοιτητές που νοσηλεύθηκαν εχθες το βράδυ στον Ερυθρό μετά το κρεσέντο βίας από πλευράς της αστυνομίας απέναντι στη μαζική κινητοποίηση τους. Ο πρώην πρυτανής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Μαρκάτος, έφερε στην επιφάνεια σοβαρές καταγγελίες από τη χθεσινή ημέρα και έκανε λόγο για «πογκρόμ εκ προθέσεως». «Τραυμάτισαν κοπέλα με μηχανάκι, η οποία βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό, στον ίδιο Ερυθρό Σταυρό που βρίσκεται και ο γιός μου τον οποίον έσπρωξαν και έβγαλε τον ώμο του. Με πυροσβεστήρα αστυνόμος έσπασε το σαγόνι και έβγαλε τα δόντια από φοιτητή ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρουργείο».

Οι μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν για ακόμη μια φορά οι φοιτητές αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει προς ψήφιση εν μέσω πανδημίας βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών. Με άγρια καταστολή και τουλάχιστον 52 προσαγωγές, εκ των οποίων αρκετές ήταν στα τυφλά, η αστυνομία προσπάθησε να καταστείλει τις κινητοποιήσεις. Από χθες μέχρι σήμερα έχουν έρθει στην επιφάνεια ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την αυθαιρεσία από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ακόμη και σε περαστικούς δίπλα από την πορεία.

Μιλώντας στον real fm o πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Μαρκάτος, αναφέρθηκε σε όσα έγιναν χθες στην Αθήνα.

«Η αστυνομία έκανε πογκρόμ εκ προθέσεως ενάντια στη σπουδάζουσα νεολαία. Σε έξι – επτά χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι αγνόησαν τον ιό γιατί πιστεύουν ότι το μορφωτικό επίπεδο αυτής της χώρας επιτέλους πρέπει να αλλάξει και δεν μπορεί η κάθε μια υπουργός Παιδείας να περνάει αυτά που περνάει» ανέφερε.

«Τελείωσε η διαδήλωση τέσσερις παρά πέντε και κλείνουν το μετρό της Ομόνοιας. Πώς θα φύγει το πλήθος;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε «κατεβαίνει το πλήθος από το Σύνταγμα στην Ομόνοια εκεί για πρώτη φορά έκοψαν όλες τις διόδους. Και αρχίζουν τα μηχανάκια να ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, έχουμε τους φοιτητές στους τοίχους και τα μηχανάκια τους επιτίθενται».

«Τραυμάτισαν κοπέλα με μηχανάκι, η οποία βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό, στον ίδιο Ερυθρό Σταυρό που βρίσκεται και ο γιός μου τον οποίον έσπρωξαν και έβγαλε τον ώμο του. Με πυροσβεστήρα αστυνόμος έσπασε το σαγόνι και έβγαλε τα δόντια από φοιτητή ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρουργείο» κατήγγειλε.

«Δεν αντιλαμβάνομαι πως μια κυβέρνηση που θέλει να παριστάνει τη σοβαρή και των αρίστων διατηρεί πραγματικά τους δύο αυτούς ανθρώπους(σ.σ. Κεραμέως και Χρυσοχοίδη)» κατέληξε και είπε: «Θα κάνουμε αγωγή κατά της ελληνικής αστυνομίας».

Πηγή: thepressproject.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος