FOLLOW US: facebook twitter

ΠΟΕΔΗΝ: 40-50 κλίνες ΜΕΘ κενές καθημερινά (βίντεο)

Ημερομηνία: 15-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Απαντήσεις από τον υπουργό Υγείας ζητούν οι νοσοκομειακοί. Στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος του σωματείου, καταθέτοντας στοιχεία για τις VIP ΜΕΘ.


 

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για να καταθέσει τα στοιχεία που αναφέρει ότι έχει το σωματείο του σχετικά με τις VIP ΜΕΘ, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έχει απασχολήσει εντόνως την πολιτική επικαιρότητα.

Η μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ έρχεται σε μια ημέρα όπου αποκαλύφθηκε και η μελέτη-χαστούκι για την κυβέρνηση από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρο Λύτρα για τη θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών σε σχέση με το φόρτο του συστήματος υγείας.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε ότι «δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω και θα το αποδείξουμε», αναφέροντας ότι υπάρχουν στοιχεία πως 40 με 50 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν καθημερινά κενές και δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα, για να προσθέσει ότι κατέθεσε και στοιχεία για προνομιακή μεταχείριση επωνύμων.

«Δεν φοβόμαστε απολύτως τίποτα» είπε για να προσθέσει: «Εμείς σήμερα θα καταθέσουμε αναφορά στον εισαγγελέα με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας. Όχι στιγμιαία, κάθε μέρα, κάθε στιγμή προκύπτει ότι υπάρχουν 40 με 50 κρεβάτια κενά ΜΕΘ, και υπάρχουν 120 και πλέον διασωληνωμένοι εκτός. Να μας πει ο κ. Πλεύρης, αφού υπάρχουν αυτά τα κρεβάτια κενά κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή γιατί δεν γεμίζουν με τους δεκάδες διασωληνωμένους που είναι εκτός;» τόνισε.

«Δεν είναι δυνατόν να διασωληνώνεται ασθενής, να παίρνει σειρά προτεραιότητας και να έρχεται η σειρά του μετά τον θάνατο. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν από τον εισαγγελέα» υπογράμμισε σε άλλο σημείο Μιχ. Γιαννάκος.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Αφροδίτη Ρέτζιου, τόνισε ότι «δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορωνοιο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί. Δεν υπάρχει κανείς από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με Μητροπολίτη» προσθέτοντας πως «είτε κάποιος είναι μητροπολίτης, είτε είναι μετανάστης πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου,  Τάσος Αντωνόπουλος έκανε λόγο για εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις καταγγελίες αυτές, ενώ η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας επιμένουν πως πρόκειται για fake news και συκοφαντίες.

efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος