FOLLOW US: facebook twitter

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητεί άμεση χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους των δήμων

Ημερομηνία: 19-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό στους δήμους, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας ζητά η ΠΟΕ –ΟΤΑ.

Ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, ζητά να διευρυνθούν οι κατηγορίες παροχής ειδικής άδειας πέρα από τους καρκινοπαθείς και μεταμοσχευθέντες.

Ειδικότεραη Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας της ΠΟΕ –ΟΤΑ, τονίζει πως σε σχέση με την προστασία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έναντι της διασποράς του νέου Κορωνοϊού, είναι αναγκαίο να ληφθούν σε όλους τους Δήμους της χώρας τα παρακάτω μέτρα:

-Άμεση αποστολή των δυο αυτών σχετικών εγγράφων που αναφέρονται σε «Κατευθυντήριες Οδηγίες» και «Μέτρα Προστασίας των Εργαζομένων» προς όλα τα Διοικητικά Συμβούλια (Δ.Σ.) και τις Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (Ε.Υ.Α.Ε.).

-Άμεση κάλυψη των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για όλους τους εργαζόμενους σύμφωνα με την τελευταία κοινή Υπουργική Απόφαση, με παράκαμψη των χρονοβόρων διαδικασιών.

-Προτεινόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για το προσωπικό καθαρισμού εσωτερικών χώρων και καθαριότητας, ως υψηλότερου κινδύνου σε σχέση με την περιβαλλοντική έκθεση στον Κορωνοϊό. Τα μέσα αυτά θα προμηθεύονται και θα διανέμονται (σε είδος και ποσότητα) μόνο καθ´ υπόδειξη του Ιατρού Εργασίας (Ι.Ε.) και του Τεχνικού Ασφαλείας (Τ.Α.), κατόπιν αξιολόγησης της σοβαρότητας έκθεσης στο μολυσματικό παράγοντα και των χρησιμοποιούμενων προϊόντων καθαρισμού και χημικών απολυμαντικών.

-Γάντια νιτριλίου μιας χρήσης.

-Προστατευτικές ρόμπες μιας χρήσης.

-Προστατευτικές ποδιές μιας χρήσης.

-Προστατευτικός σκούφος (καπέλο) μιας χρήσης με γείσο και χωρίς.

-Κάλυμμα υποδημάτων μιας χρήσης (ποδονάρια).

-Κάλυμμα βραχιόνων (επιμανίκια) μιας χρήσης.

-Προστατευτική Φόρμα ολόσωμη (αδιάβροχη) από πολυπροπυλένιο (μιας χρήσης) για χρήση χημικών.

-Παντελόνι ιατρικό μιας χρήσης.

-Φιλτρόμασκα μιας χρήσης με επίστρωση ενεργού άνθρακα.

-Φιλτρόμασκαημίσεως προσώπου από καουτσούκ, με φίλτρο κατάλληλο για χημικά.

-Γυαλιά κλειστού τύπου.

-Τέλος συστήνεται ο εφοδιασμός με υγρό σαπούνι σε κατάλληλες σαπουνοθήκες και χάρτινων χειροπετσετών μιας χρήσης σε ειδικές θήκες ή βάσεις σε όλους τους χώρους υγιεινής των εργαζομένων (W.C, νιπτήρες, αποδυτήρια-μπάνια κ.λπ.).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος