FOLLOW US: facebook twitter

Ποδηλατόβολτα διαμαρτυρίας για τα σκουπίδια!

Ημερομηνία: 09-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Κοινωνία, Νέα

podilata-skoupidia

Από τους Φίλους Ποδηλάτου Πύργου για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επέλεξαν τα μέλη της Ομάδας Φίλων Ποδηλάτου Πύργου που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, για να κάνουν την περασμένη Κυριακή, μια διαφορετική ποδηλατόβολτα, αφού αποφάσισαν να γυρίσουν με τα ποδήλατά τους μια μεγάλη διαδρομή μέσα στην πόλη του Πύργου και στα γύρω χωριά με αφετηρία όμως τη… χωματερή που έχει δημιουργηθεί στην ανάσα του Δημοτικού Σταδίου Πύργου! Ήταν στην ουσία μια ποδηλατόβολτα – διαμαρτυρίας για τα σκουπίδια που έχουν πνίξει την πόλη και τα χωριά, αφού οι 40 περίπου  ποδηλάτες που συμμετείχαν,  έδωσαν ραντεβού έξω από το Στάδιο με… μάσκες και σακούλες στα πρόσωπα για να αποφύγουν την δυσοσμία! Στη συνέχεια και αφού ολοκλήρωσαν όλη τη διαδρομή που είχαν προγραμματίσει, με αφετηρία το στάδιο, διαδρομές μέσα από σημεία συγκέντρωσης πολλών σκουπιδιών της πόλης και εν συνεχεία Αγ. Ηλίας, Σπιάντζα κλπ περιοχές που έχουν μετατραπεί σε άτυπους σκουπιδότοπους, πέρασαν και φωτογραφήθηκαν και από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, ανέβασαν τις φωτογραφίες στο facebook και ένα σχετικό βίντεο, μήπως και οι αρμόδιοι… συγκινηθούν βλέποντας αυτήν την τραγωδία!

Τα στιγμιότυπα της… σκουπιδοβόλτας της Ομάδας Φίλων Ποδηλάτου Πύργου, είναι πραγματικά συγκλονιστικά, τα σχόλια που έχουν συγκεντρώσει οι φωτογραφίες πολλά και επικριτικά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Πύργο. Ο κ. Σάκης Τσούρας, μέλος της Ομάδας, μιλώντας στην Πρωϊνή γι αυτή τους την ποδηλατόβολτα, ανέφερε ότι η Ομάδα τους συμμετέχει σε πάρα πολλές δράσεις, όπως τον Μαραθώνιο που ήταν εθελοντές, την Αφή της Φλόγας κλπ ενώ συνηθίζει να κάνει διαδρομές με τα ποδήλατα πολύ συχνά και βεβαίως την Ημέρα Περιβάλλοντος για να στείλει τα δικά της μηνύματα. Επισημαίνει μάλιστα ότι κατά την διάρκεια του Μαραθώνιου, η Ομάδα τους σκέπασε με ελαιόπανα τα σκουπίδια σε πάρα πολλά σημεία της διαδρομής αλλά την νύχτα πολλά από αυτά τα έκλεψαν, ενώ για την Αφή κάποια από αυτά στους δρόμους μαζεύτηκαν για να μην διασυρθεί εντελώς ο νομός. Δυστυχώς όμως τα σκουπίδια είναι ακόμα σάπια και μέσα στην πόλη και δίπλα από το στάδιο που αθλούνται παιδιά και στα χωριά και τις παραλίες και όπως μας λέει « δεν ελπίζουμε ότι θα φύγουν από κει. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, η δημόσια υγεία βρίσκεται μόνιμα σε κίνδυνο, το περιβάλλον  κι έτσι κι εμείς θελήσαμε με αυτήν την βόλτα με τα ποδήλατά μας και την φωτογράφησή της, να αναδείξουμε για μια ακόμα φορά το πρόβλημα».

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα Φίλων Ποδηλάτου Πύργου δεν είναι ούτε σύλλογος ούτε σωματείο, είναι απλά άνθρωποι που αγαπούν το ποδήλατο και έχουν συστήσει μια άτυπη Ομάδα στο facebook, γι αυτό και το κάλεσμα της ποδηλατόβολτας της περασμένης Κυριακής εν μέσω των σωρών των σκουπιδιών, έγινε από το f.b.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος