FOLLOW US: facebook twitter

Ποδηλατοδρόμος Πύργου: 10 Χρόνια Ολυμπιακός Δρόμος Ειρήνης

Ημερομηνία: 18-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι νικητές της κατηγορίας Aνδρών βραβεύονται από τον Πρόεδρο του Ποδηλατοδρόμου Γιάννη Ντούση.

1300 χλμ. περίπου αντοχής και 200 χλμ. Ατ. Χρονομέτρησης με 2 εξαιρετικά νυχτερινά σιρκουί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γιόρτασε τα 10 χρόνια Olympic Race of Peace ο Ποδηλατοδρόμος Πύργου!

 

Ο Ποδηλατοδρόμος Πύργου 10η χρονιά συνεχίζει ακάθεκτος να διοργανώνει τον Ολυμπιακό Δρόμο Ειρήνης στο άθλημα της ποδηλασίας! Η Ατ. Χρονομέτρηση το Σάββατο με την συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από την επικράτεια να συμμετέχουν! Έναν αγώνα που σήμερα κοσμεί το άθλημα και ανήκει μέσα στους καλύτερους στην Ελλάδα! Τα πρώτα χρόνια φάνταζε όνειρο (και ήταν) για την Ηλεία, ένας αγώνας καλά στημένος από αγωνιστικής πλευράς που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό! Ο φετινός αγώνας χαρακτηρίστηκε από την συμμετοχή εξαιρετικών αθλητών στο ποδηλατικό ελληνικό στερέωμα.

Μια καταπληκτική μέρα βρήκε τους αγωνιζομένους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στα 19 μαρτυρικά χιλιόμετρα με εκπληκτικούς χρόνους σε μια υπέροχη διαδρομή χρονομέτρου όπως η Κατακόλου! 1ος σ5την κατηγορία Ανδρών οΤάκης Ξουρής του Αίολου με χρόνο που για 15 δευτερόλεπτα θα έσπαγε το ρεκόρ αγώνα 22.44’’.39 και δεύτερος ο περυσινός νικητής Γιαννούτσος Μιλτιάδης του Π.Ο. Πάτρας με 22.44’’.69, ενώ στην 3η θέση έμεινε ο Έλληνας Πρωταθλητής Ελλάδας Χάρης Καστραντάς με 22.48’’.18!

Την επομένη σε μια κλασική διαδρομή αντοχής από Πύργο –Θολό -Επικούρειο Απόλλωνα – Ανδρίτσαινα 110χλμ (άλλαξε λόγω εξωγενών παραγόντων) ο Νίκος Ζέγκλης του Παναθηναϊκού με χρόνο 3.09.36΄’’ πέρασε την αψίδα στην Ανδρίτσαινα! Ακολούθησαν οι: Γιαννούτσος Μιλτιάδης του Π.Ο. Πάτρας 3.12’.00’’

Ο αγώνας χρονομέτρου αποτελεί μια βασανιστική διαδικασία για τους αθλητές και κυρίως ο αγώνας της πόλης μας είναι έξυπνος και ιδιαίτερος για το αγώνισμα! Στην αντοχή της Κυριακής εξελίχθηκε άμεσα μετά το ελεύθερο με απανωτά ντεμαράζ και «ξεκολλήματα» με τις ομάδες να ξετυλίγουν τα σχέδια τους για επιθέσεις! Όμως τίποτα δεν είναι ικανό να ανατρέψει την νίκη για όποιον αθλητή είναι σπεσιαλίστας στα βουνά καθώς περιλαμβάνει 50 χιλιόμετρα σκληρών υψομετρικών αρνητικών και θετικών διαφορών! Η μέρα λόγο ζέστης έκανε σκληρότερο των αγώνα και οι αθλητές ξεχώρισαν μετά την Φιγαλεία που τον υποδέχτηκε όπως πάντα με θερμές εκδηλώσεις των θεατών αφού στο κέντρο έχει ένα σπρίντ ανάβασης με χρηματικό έπαθλο για τους αθλητές! Ωστόσο στον Επικούρειο ο Νίκος ο Τρικαλινός αθλητής του Παναθηναϊκού είχε ξεκαθαρίσει των αγώνα με αρκετή διαφορά που του έδινε την ασφάλεια της νίκης! Ο Ποδηλατοδρόμος Πύργου διοργανωτής του αγώνα μαζί με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας γεύτηκε το βάθρο με τον Νίκο Κωστόπουλο στην Οπεν με 2 πρώτες θέσεις και τις δύο μέρες και μια πτώση λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό στην Ανδρίτσαινα, τον Γιάννη Καράμπαλη (2ος στο χρονόμετρο – 3ος στην αντοχή) και φυσικά τον Διονύση Δούζα που έκανε καταπληκτικό αγώνα στην αντοχή κατακτώντας ασημένιο μετάλλιο και χάλκινο στην χρονομέτρηση! Ωστόσο ο Γιώργος Κουλολιάς κατέκτησε την 6η θέση και στα δυο σκέλη και καλά πλασσαρίσματα από τον Τάκη Μαρίνο και τον Αντώνη Νότη. Κλείνοντας ο Σάκης Μαντάς ως Διευθυντής του αγώνα δήλωσε ικανοποιημένος από το διήμερο και θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί αυτός ο αγώνας για να αναπτυχθεί ο αθλητισμός και η ποδηλασία του τόπου μας ,αλλά και όσους κουράστηκαν ώστε να αποπερατωθεί με ασφάλεια! Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Ερυθρό Σταυρό, τους γιατρούς, τους άνδρες της Τροχαίας, τα εμπλεκόμενα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και τους Αστυνόμους κα Μπόγλου Κατερίνα, κο Μόσχοβο Χρήστο που με την προσωπική τους παρουσία εγγυήθηκαν την ασφάλεια του. Τέλος την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και τον κ. Μαρτζάκλη Απόστολο, Αστυνομικό Διευθυντή για τον πλήρη συντονισμό!

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διασέλλων Κώστα Βασιλακόπουλος και ο Σάκης Μαντάς στην βράβευση των Μάστερ στην Ανδρίτσαινα
Η κατηγορία Εφήβων και ο Διονύσης Δούζας στην 3η θέση.
Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, Λάβαρη Ελευθερία, νικήτρια στην κατηγορία Γυναικών στον χώρο των απονομών.
Ο Κώστας Κούβελας βραβεύει την κατηγορία Μαστερ Α και τον Κοκκινάκη Δημήτρη του Φιλαθλητικού στη 2η θέση.
Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, Δουλαβέρης Ηλίας, βραβεύει την κατηγορία Εφήβων στην Ανδρίτσαινα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος