FOLLOW US: facebook twitter

«Με Ποδήλατο στη Δουλειά»

Ημερομηνία: 16-05-2016 | Συγγραφέας:

podilato-douleia

Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας

«Έχουν ανάγκη το ποδήλατό σου η πόλη σου, το περιβάλλον και ο … εαυτός σου!»

Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας παίρνουν μέρος στην καμπάνια “Με Ποδήλατο στη Δουλειά” από 15 Μαΐου έως 15 Ιουνίου και καλούν κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει.

Η καμπάνια “Με Ποδήλατο στη Δουλειά”:

 • παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο
 • προβάλλει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες
 • προβάλει τους εργοδότες που προωθούν το ποδήλατο

filoi-podilztou-ilidas

Πώς λειτουργεί;

Η καμπάνια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εμπνεύσει εργαζόμενους να ξεκινήσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με ποδήλατο. Δημιουργεί ποδηλατική κουλτούρα στους χώρους εργασίας και δίνει την ευκαιρία στους έμπειρους ποδηλάτες να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στους συνεργάτες τους.

Σε ατομικό επίπεδο, κάθε ποδηλάτης που συμμετέχει καταγράφει τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που κάνει για ένα μήνα προς και από τη δουλειά στην ιστοσελίδα της καμπάνιας.

Η καμπάνια λειτουργεί καλύτερα σαν ομαδική προσπάθεια. Όποιος οργανώσει μια ομάδα, παρακινεί τους συνεργάτες του να συμμετέχουν. Όποιος οργανώσει τη συμμετοχή του εργοδότη του, διαφημίζει την καμπάνια σε όλους τους συναδέλφους του.

 • Οι ομάδες αποτελούνται από 1-4 ποδηλάτες και ανήκουν προαιρετικά σε μια εταιρία/οργανισμό.
 • Η εγγραφή ποδηλατών, ομάδων, και οργανισμών γίνεται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της καμπάνιας. Τις καταχωρήσεις μπορείτε να τις κάνετε όποτε μπορείτε μέσα στο Μάϊο.
 • Κάθε μέλος μιας ομάδας κάνει τις μετακινήσεις του ατομικά και καταχωρεί τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που έκανε. Αν θέλετε να κάνετε τη διαδρομή μαζί με άλλους, δεν σας εμποδίζει κανείς. Μάλιστα είναι καλή πρακτική κάποιος καινούργιος ποδηλάτης να κάνει τη διαδρομή μαζί με κάποιον έμπειρο.
 • Τα χιλιόμετρα και οι διαδρομές των μελών της ομάδας προστίθονται στην ομάδα. Οι ομάδες συναγωνίζονται μεταξύ τους με κριτίριο τον συνολικό αριθμό διαδρομών της ομάδας.
 • Αν γεμίσει η ομάδα σας και έχετε και άλλους ποδηλάτες, φτιάξτε δεύτερη και τρίτη ομάδα. Ένας οργανισμός μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό ομάδων. Τα χιλιόμετρα και οι διαδρομές των ομάδων κάθε οργανισμού προστίθενται στον οργανισμό και οι οργανισμοί συναγωνίζονται μεταξύ τους.
 • Κάθε ομάδα ή και κάθε μεμονωμένος ποδηλάτης μπορεί να ανήκει σε μια πόλη. Τα χιλιόμετρα και οι διαδρομές των μελών της πόλης προστίθενται στην πόλη ώστε να δημιουργείται συναγωνισμός και μεταξύ των πόλεων. Τα στατιστικά των πόλεων κανονικοποιούνται αναλογικά με τον πληθυσμό τους, για να μπορούν οι μικρές πόλεις να συναγωνιστούν με μεγάλες πόλεις.

Ποιος μπορεί να το κάνει;

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στον καθένα που θέλει να πάει στη δουλειά με ποδήλατο τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Η μετακινήσεις μπορούν να γίνουν οπουδήποτε στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα κόστος για τη συμμετοχή.

Αν

 • “το σκέφτεστε” να ξεκινήσετε να πηγαίνετε ο ίδιος στη δουλειά με ποδήλατο ή
 • προσπαθείτε να παρακινήσετε τους συναδέλφους, τους συγγενείς, τους φίλους και γνωστούς σας

τότε η δράση αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία. Θα είμαστε δίπλα σας με ό,τι πληροφορίες χρειάζεστε. Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο πιο ασφαλές θα γίνει το ποδήλατο στις πόλεις μας.

Αν το έχετε ξανακάνει ή είστε έμπειρος ποδηλάτης, οργανώστε μια ομάδα ή τη συμμετοχή του εργοδότη σας. Η καμπάνια βασίζεται σε εσάς.

Αν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορείτε να τα συνδυάσετε με ποδήλατο. Προσθέστε τα χιλιόμετρα και τις διαδρομές που κάνετε με ποδήλατο.

Αν είστε εργοδότης, μπορείτε να ενθαρύνετε την ποδηλατική μετακίνηση στο χώρο σας διαφημίζοντας την καμπάνια στους εργαζόμενους σας. Οι ποδηλάτες που οργανώνουν τις ομάδες θα συνεχίσουν από κει και πέρα. Αν θέλετε να δώσετε κίνητρα ή να φτιάξετε υποδομές για να διευκολύνετε τους ποδηλάτες, τόσο το καλύτερο.

Τι θα κερδίσω;

Διασκέδαση!

Kάντε το για παιχνίδι.

Φήμη

Τα αποτελέσματα αναρτούνται ώρα με την ώρα και θα μείνουν δημοσιευμένα κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Διαφήμιση της ποδηλατικής μετακίνησης

Η καμπάνια είναι ευκαιρία για να διαφημίσετε το ποδηλάτο ως μέσο μετακίνησης στη δουλειά, αν σας ενδιαφέρει να αυξηθούν οι εργαζόμενοι που μετακινούνται με ποδήλατο. Όσο περισσότεροι μετακινούμαστε με ποδήλατο, τόσο πιο ασφαλής και άνετη γίνεται η ποδηλατική μετακίνηση.

Δήμος Ήλιδας (Αμαλιάδα)

Πληθυσμός: 36442

Χιλιόμετρα: 53.5

Διαδρομές: 4

Ποδηλάτες: 2

Ομάδες: 0

Km/100.000 κατοίκους: 146.809

Διαδρομές/100.000 κατοίκους: 10.9763

Ποδηλάτες/100.000 κατοίκους: 5.48817

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://biketowork.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ