FOLLOW US: facebook twitter

Ποδαρικό με τσουχτερό κρύο: Προβλέψεις για πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά Δ.Ε Φιγαλείας & Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 01-01-2019 | Συντάκτης:

Διαδοχικά έντονα κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα τις πρώτες ημέρες του 2019. «Ποδαρικό» από χθες με το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό «Ραφαήλ», που θα σχηματιστεί στο Νότιο Ιόνιο και θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία», με κύριο χαρακτηριστικό το δριμύ ψύχος.

Με κακοκαιρία μας αποχαιρετά το 2018 και στην Ηλεία, χθες, παραμονή Πρωτοχρονιάς είχαμε βροχές κατά τόπους ισχυρές, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα πολύ ορεινά της Ηλείας περίπου πάνω από τα 900μ υψόμετρο. Όσοι κινηθούν στο επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο για Αχαία (111) και Αρκαδία (μέσω Βυτίνας) να έχουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ να σημειώσουμε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα για χιόνια η ΔΕ Ανδρίτσαινας με γκρέιτερ και αλάτι.

Σήμερα Πρωτοχρονιά, περιμένουμε αρχικά τις ίδιες συνθήκες με βαθμιαία βελτίωση. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, καθώς από την Πέμπτη περιμένουμε εκ νέου επιδείνωση με βροχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε χαμηλά υψόμετρα. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση κυρίως από το μεσημέρι.

Όσον αφορά την Παρασκευή θα υπάρξει νεώτερη αναλυτική πρόγνωση, το βέβαιο είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όπου οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 5 με 6 βαθμούς στα πεδινά ενώ στα ορεινά θα επικρατήσει ολικός παγετός.

Στον χάρτη απεικονίζονται ανά ημέρα οι καιρικές συνθήκες και οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν.

Λόγω των αλλεπάλληλων κακοκαιριών θα υπάρχουν καθημερινές προγνώσεις στο ΗΛΕΙΑ καιρός – Θοδωρής Κονδύλης  στο  fb απ’ οπου και η σχετική ενημέρωση για τον καιρό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος