FOLLOW US: facebook twitter

Πλούσιο το κοινωνικό έργο του Δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 19-05-2022 | Συντάκτης:

  • Παν. Αντωνακόπουλος: «Είμαστε εδώ για όλους τους δημότες»

Η δημόσια υγεία, η μέριμνα για όλες τις ευπαθείς ομάδες, η ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών,  αποτελούσαν εξ’ αρχής για τη Δημοτική Αρχή θέματα υψίστης σημασίας. Ο Δήμος Πύργου παρουσιάζει ένα πλούσιο κοινωνικό έργο, ενώ σε πολλούς τομείς ανήκει στους ελάχιστους Δήμους της χώρας που έχουν υλοποιήσει προγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το πλούσιο και πολυποίκιλο κοινωνικό έργο του Δήμου Πύργου μέσα από πρωτοβουλίες του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, της δημοτικής αρχής και τη λειτουργία των δομών της Υπηρεσίας Πρόνοιας έχει κερδίσει το θετικό πρόσημο στην κοινωνία, και παράλληλα έχει κερδίσει τα εύσημα σε κεντρικό επίπεδο.

Η εξωστρέφεια του Δήμου μέσα από τις δομές που ανήκουν στην Υπηρεσία Πρόνοιας μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού, και τον Πολιτισμό δείχνουν την ευαισθησία του Δήμου και την ανταπόκριση στις ανάγκες των συμπολιτών.


Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

-Ο Δήμος Πύργου αξιοποιεί όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ήδη π.χ. στο πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων 55-67 έχουν προσληφθεί 70 συμπολίτες μας. Σε ανάλογο πρόγραμμα απασχολούνται 8 άτομα με αναπηρία. Και στα δύο προγράμματα ο Δήμος συμμετέχει με χαμηλό ποσοστό στη δαπάνη, ενώ για το τρέχον πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας έχει ήδη ζητήσει το μέγιστο αριθμό απασχολούμενων και εγκρίθηκαν πάνω από 100 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων.

– Για πρώτη φορά, ενεργοποιήθηκε κωδικός  χρηματοδότησης οικονομικής ενίσχυσης αναξιοπαθούντων συμπολιτών. Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει με τεκμηριωμένες εισηγήσεις ανάλογες περιπτώσεις.

-Ιδρύθηκε και λειτουργεί ΚΔΑΠμεΑ στον Κούβελο, όπου 50 άτομα με αναπηρία σε καθημερινή βάση υποστηρίζονται από ειδικούς επιστήμονες και παράλληλα έχουν βρει διέξοδο στην ψυχαγωγία και την άθληση.

-Κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα διανέμονται διατακτικές ύψους 50.000 ευρώ για αφορά τροφίμων σε δικαιούχους που προκύπτουν από τις καταστάσεις της Πρόνοιας.

-Μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες διανομές γευμάτων σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες.

-Το Γραφείο Εθελοντισμού, επίσης, το καλοκαίρι του 2021, πρωτοστάτησε στη δημιουργία ενός πρωτοφανούς δικτύου βοήθειας προς τους πυρόπληκτους του δήμου καθώς ακόμα κι άλλων γειτονικών περιοχών.

-Υπάρχει διαρκής συνεργασία και οικονομική στήριξη με το  «Χαμόγελο του Παιδιού».

-Έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την UNICEF για τα δικαιώματα του παιδιού.

-Υπάρχει αγαστή συνεργασία με την Ι.Μ. Ηλείας.

-Ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων συμμετέχει και υλοποιεί ενεργά  σε όλες τις δράσεις που προβάλλει το δίκτυο. Για την ενεργή του συμμετοχή, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος βραβεύτηκε πριν μερικούς μήνες.

-Δημιουργήθηκε δημοτικό κέντρο διενέργειας rapid tests  για την ασφάλεια των πολιτών στην Αγ. Βαρβάρα.

-Υλοποιεί το πρόγραμμα «κατ’ οίκων εμβολιασμών» για τον covid 19.

-Έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες δράσεις-εκδηλώσεις με κοινωνικό και ιατρικό πρόσημο, όπως μεταξύ άλλων, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον «καρκίνο του μαστού», για την έμφυλη βία, καθώς και πρόσφατα για το φαινόμενο του bullying  (με κεντρικό ομιλητή τον καταξιωμένο ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα).


Στον Δήμο Πύργου λειτουργούν:

-Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά

-Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών για ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη καθώς και εργασιακή και νομική συμβουλευτική.

-Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος