FOLLOW US: facebook twitter

Πλούσιο θέαμα στην έναρξη του 1ου OPEN Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island

Ημερομηνία: 02-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στο ειδυλλιακό ακρωτήριο Δρέπανο με τον διάσημο Φάρο και με φόντο τα βουνά της Ναυπακτίας ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με το Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Πατρέων.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, “χόρεψαν” στη θάλασσα με σύμμαχο τον αέρα. Και οι θεατές απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα που έχει άρωμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Δείτε στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα των αγώνων:

Στην κατηγορία Formula Kite οι νικητές θα συνθέσουν την Εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε προκριματικούς αγώνες διεκδίκησης συμμετοχής στους Ολυμπιακούς της Γαλλίας.

Θα βγουν μετά και την 4η και τελευταία ημέρα, την Κυριακή. Και αφορούν τις ελληνικές συμμετοχές. Καθώς υπάρχει και το διεθνές πρωτάθλημα, όπου συμμετέχουν και αθλητές από το το εξωτερικό.

Αναφορικά με την πρώτη μέρα στην διεθνή κατηγορία οι τρεις πρώτοι ήταν οι Τάισον Τάιγκερ, Κάμερον-Αλέξανδρος Μαραμενίδης, Κρίστιαν Μάνεφ.

Tα αναλυτικά αποτελέσματα της πρώτης μέρας:

Στην κατηγορία KITEFOIL για την πρώτη μέρα νικητής ήταν ο Κωνσταντίνος Αργυριάδης (Α.Ι.Ο ΡΙΟΥ “ΙΑΣΩΝ”), με δεύτερο τον Πέτρο Κονταρίνη (Α.Ι.Ο ΡΙΟΥ “ΙΑΣΩΝ”) και τρίτο τον Κωνσταντίνο Δανιηλίδη ((Α.Ι.Ο ΡΙΟΥ “ΙΑΣΩΝ”).

Στις 13:00 η εκκίνηση την Παρασκευή

Για την Παρασκευή 2/9 η ώρα έναρξης των αγώνων ορίστηκε για τις 13:00 και όλοι θα είναι εκεί για να συνεχίσουν τους αγώνες.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βέβαια οι θεατές δεν απολαμβάνουν μόνο το αθλητικό κομμάτι, αλλά υπάρχουν πολιτιστικές δράσεις για να διασκεδάσουν σε όλο το τετραήμερο στο Δρέπανο. Μάλιστα η είσοδος τόσο για τους αγώνες, όσο και για τις παράλληλες δράσεις είναι ελεύθερη.

Την Πέμπτη από τις 17.00 ξεκίνσε εναρκτήριο πάρτι με τον DJ Κωνσταντίνο Γεωργίου. Για την Παρασκευή (1/9) έχει προγραμματιστεί πάρτι (18.30) με τους Burger Project και η βραδιά θα κλείσει με μεγάλη συναυλία με τους Onirama (20.30).

To Σάββατο το…μενού περιλαμβάνει Mr Panos και Jovolos (11.00-14.30), Andy’s (14.30-16.30), Ηeavy Pins (16.30-18.30), Nikos Diamantopoulos (18.30-20.30), Ms Lefki (20.30-22.30), CJ Jeff (20.30).

Τέλος την Κυριακή στο φινάλε η Μαρίζα Ρίζου θα ξεσηκώσει τους πάντες στη συναυλία της, που θα αρχίσει στις 19.00.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, που έδωσε το παρών, είπε σχετικά:

“Αγαπάμε το kitesurf, στηρίζουμε  την αθλητική δράση. Στην ουσία είναι το πάρτι της περιοχής μας. Καλωσορίζουμε όλους τους αθλητές που έχουν έρθει και από άλλες περιοχές, στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας.

Εύχομαι να το απολαύσουμε και να διασκεδάσουμε και καλώ όλους τους πολίτες να είναι μαζί μας για να δουν ένα θέαμα μοναδικό.

Σαν περιφερειακή αρχή είμαστε δίπλα στους διοργανωτές. Συγχαρητήρια σε όσους έχουν συμβάλει για να συμβεί αυτή η αθλητική γιορτή, τον πρόεδρο του ΙΟΠ, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος και τον πρόεδρο του αθλητικού σωματείου Cape Drepano, Ντίνο Μπέλεχα. θα στηρίζουμε κάθε δράση που διαφημίζει την περιοχή μας.’’

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Έφορος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών και Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, δήλωσε σχετικά:

“Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τους αθλητές, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Απολαύσαμε την πρώτη μέρα των αγώνων. Όλα κύλησαν τέλεια και είμαστε χαρούμενοι για την συμμετοχή των αθλητών και την παρουσία του κόσμου”.

Ο CEO της Coffee Island, του χρυσού χορηγού της διοργάνωσης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος δήλωσε:

“Υποστηρίζουμε το 1ο ανοιχτό πανελλήνιο πρωτάθλημα formula kite, kitefoil & TT:R που γίνεται στο Δρέπανο, γιατί είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα και γιατί συνδυάζεται από ένα τριήμερο μουσικής και ψυχαγωγίας για όλο τον κόσμο. Ως Coffee Island θέλουμε να συμμετέχουμε πάντα στα δρώμενα των τοπικών κοινωνιών, και να στηρίζουμε ωραίες, νέες προσπάθειες, για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές που ένωσαν τον Ολυμπιακό αθλητισμό με τη μουσική και τη χαρά”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος