FOLLOW US: facebook twitter

Πλησιάζουν τα 500 τα κρούσματα στα σχολεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 12-01-2022 | Συντάκτης:

Εξακολουθεί να απουσιάζει το 1/3 των μαθητών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
– Ακόμα 60 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί θετικοί χθες στον covid-19
– Οχτώ σχολεία σε κατάληψη στο Νομό


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ακόμα, 60 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί, προστέθηκαν χθες, δεύτερη ημέρα μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, στη λίστα των νοσούντων με κορονοϊό στην Ηλεία γεγονός που έχει παρατείνει την ανησυχία και τον φόβο για το τι θα δείξουν τα σελφ τεστ τις επόμενες ημέρες. Ο νέος αυτός αριθμός θετικών, σημαίνει ότι την πρώτη μέρα ήταν εν δυνάμει κρούσματα και προσήλθαν κανονικά τη Δευτέρα στα σχολεία με το αρνητικό τεστ της Κυριακής!

Η διασπορά του κορονοϊού στο Νομό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι πολύ μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς, ότι μόνο προχθές βρέθηκαν 400 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί και ακόμα 340 συμπολίτες μας μέσω ράπιντ τεστ και PCR.

Παράλληλα, μεγάλος ήταν και ο αριθμός των μαθητών, κατά βάση σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που δεν προσήλθαν ούτε χθες στις τάξεις, φοβούμενοι την αυξημένη μεταδοτικότητα της «Όμικρον» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και πολλά φροντιστήρια επέλεξαν για την πρώτη εβδομάδα επανέναρξης των μαθημάτων, να ακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας zoom για τους μικρότερους μαθητές.

Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε, πως στους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, απουσίαζαν 766 από τους συνολικά 2.026 μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών. Δηλαδή οι μαθητές απουσίασαν σε ποσοστό 38% από τα μαθήματα τους, ενώ μόνο το 7% από αυτούς ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Στα δημοτικά σχολεία των δυο αυτών δήμων, από τους 1.645 μαθητές απουσίαζαν οι 561 ενώ στα νηπιαγωγεία από τα 381 παιδιά απουσίαζαν τα 205.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τον Διευθυντή Γιώργο Φωτεινόπουλο, εντοπίστηκαν από τα σελφ τεστ, ακόμα 55 μαθητές ενεργοί στον κορονοϊό καθώς και τρείς ακόμα εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό με τον αριθμό αυτών που νοσούν από την αρχή της εβδομάδας να αγγίζει τους 300.

Καλύτερη όμως είναι η εικόνα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας σύμφωνα με τον Διευθυντή Νίκο Κλάδη καθώς χθες βρέθηκαν μόλις 4 μαθητές θετικοί στον ιό και ακόμα δυο εκπαιδευτικοί. Η απουσία όμως μαθητών παρέμεινε στα ίδια υψηλά επίπεδα με την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων.

Καταλήψεων συνέχεια…

Επιπλέον, πέντε ακόμα σχολεία, προστέθηκαν στη λίστα, εκείνων που βρίσκονται υπό κατάληψη από τους μαθητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά την επανέναρξη των σχολείων και τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Έτσι, η χθεσινή μέρα, βρήκε με «λουκέτο» εκτός από τα ΓΕΛ Λεχαινών και Γαστούνης και το Γυμνάσιο Ζαχάρως, το 1ο και το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, το ΓΕΛ Βάρδας, το ΓΕΛ Βαρθολομιού και το 1ο ΕΠΑΛ Πύργου. Οι μαθητές διεκδικούν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων μέχρι να μειωθούν ικανοποιητικά οι ημερήσιοι δείκτες των κρουσμάτων Covid και σε περίπτωση που ανασταλεί η έναρξη του αυτό να γίνει τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα.

Επόμενο κρίσιμο ορόσημο θα είναι η Πέμπτη, η μέρα κατά την οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να πραγματοποιήσουν το τρίτο self test ώστε να υπάρξει ακόμη πιο αναλυτική καταγραφή για τη διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα μετά το άνοιγμα των σχολείων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος