FOLLOW US: facebook twitter

Πλησιάζουν οι… τίτλοι τέλους στον Σύνδεσμο «Ηρακλής»

Ημερομηνία: 01-03-2023 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε η αποχώρηση του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με εισήγηση Λέντζα

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Τίτλοι τέλους αναμένεται να μπουν σύντομα στον Σύνδεσμο Αποχέτευσης Ανδραβίδας-Λεχαινών-Κάστρου Κυλλήνης-Τραγανού «Ο Ηρακλής», αφού το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενέκρινε ομόφωνα την αποχώρηση του Δήμου, κατόπιν σχετικής νομικής γνωμοδότησης.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, τα τελευταία τρία χρόνια ο σύνδεσμος υπολειτουργεί ή και δεν λειτουργεί καθόλου υπαιτιότητας του Δήμου Πηνειού, αφού δεν γίνονται συνεδριάσεις του Δ.Σ. λόγω μη προσέλευσης των εντεταλμένων συμβούλων του Δήμου Πηνειού, και υπάρχουν εκτεταμένες δυσλειτουργίες.

«Συγκεκριμένα: Ο προϋπολογισμός του έτους 2021, ψηφίστηκε τον μήνα Οκτώβριο του 2021 και μετά από πολλές αναβολές, με αποτέλεσμα να μην εκτελεστούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης & λειτουργίας του βιολογικού, με συνέπειες ρύπανσης του περιβάλλοντος. Το εγκεκριμένο έργο “Εσωτερικά Δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού και σύνδεσή τους με την υφιστάμενη Ε.Ε.Λ” άνω των 6,5 εκατ. ευρώ δεν μπορούσε να περατωθεί λόγω μη λήψης απόφασης τροποποίησης του τεχνικού δελτίου και έγκρισης του 2ου ΑΠΕ αυτού. Επειδή δεν υπάρχει συνεργασία με τον όμορο Δήμο και ο σκοπός της σύστασης του συνδέσμου,  δεν υφίσταται πλέον και κάνοντας εφαρμογή των κανονιστικών πράξεων και διατάξεων που διέπει τους συνδέσμους, προτιθέμεθα να προβούμε σε αποχώρηση και λύση του συνδέσμου», εξήγησε υπενθυμίζοντας ότι ο σύνδεσμος «Ηρακλής», με τη διοικητική μεταρρύθμιση του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) έχει υπεισέλθει ως καθολικός διάδοχος στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των τριών εκ των τεσσάρων παλαιών Δήμων του εν λόγω Συνδέσμου (Ανδραβίδας, Λεχαινών και Κάστρου Κυλλήνης) και εκπροσωπεί τα δύο τρίτα των παλαιών Δήμων του Συνδέσμου ως καθολικός διάδοχος.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση από δικηγορικό γραφείο, η αποχώρηση του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης από τον Σύνδεσμο συνεπάγεται λύση του Συνδέσμου μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και αφού ακολουθήσει σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου περί έγκρισης λύσης του Συνδέσμου και περί κατανομής του ενεργητικού και παθητικού των υποχρεώσεων του Συνδέσμου μεταξύ των δύο Δήμων Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Πηνειού, ανάλογα με το ύψος της ετήσιας εισφοράς κάθε Δήμου όπως  αυτό έχει καθοριστεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος