FOLLOW US: facebook twitter

Πλήρωσαν τα χρέη τους – Στους φόρους πήγαν οι επιστρεπτέες προκαταβολές

Ημερομηνία: 19-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Στα χρωστούμενα έβαλαν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από τις επιστρεπτέες προκαταβολές χιλιάδες φορολογούμενοι για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους.

Αυτό δείχνει η εισπραξιμότητα των φόρων κατά το τελευταίο διάστημα της πανδημίας και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι πολίτες, παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, έσπευσαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, φτάνοντας την εισπραξιμότητα των φόρων στο 91,31% τον Μάρτιο από 79,04% τον Φεβρουάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση του Μαρτίου είναι πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που κινείται στο 95%.

Όπως και να έχει, το 91,31% του Μαρτίου θεωρείται ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Η εισπραξιμότητα παραδοσιακά στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλότερη, με αποτέλεσμα διαχρονικά οι δανειστές να εκφράζουν τον προβληματισμό τους, καθώς θεωρούν αυτόν τον τομέα κομβικό για την επίτευξη των υψηλών στόχων στα πλεονάσματα.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης για την εισπραξιμότητα των φόρων για τον Μάρτιο δείχνουν τα εξής:

● Η συνολική εισπραξιμότητα των τεσσάρων πιο σημαντικών φόρων, δηλαδή του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων ανήλθε τον Μάρτιο στο 91,31% από 79,04% που ήταν τον Φεβρουάριο. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ για το σύνολο του πρώτου τριμήνου το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 80,19%.

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος