FOLLOW US: facebook twitter

Πληρώνονται συντάξεις, επιδόματα και βοηθήματα πριν τα Χριστούγεννα

Ημερομηνία: 20-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Την πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων  Ιανουαρίου και την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, αναπήρους και ανασφάλιστους υπερήλικες περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την εβδομάδα 19-23 Δεκεμβρίου 2022.

Ειδικότερα:

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

  • Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Ιανουαρίου των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του  ΟΤΕ, των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του  ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.
  • Την ίδια ημέρα (23 Δεκεμβρίου) θα καταβληθούν οι προκαταβολές σύνταξης Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Ν. 4778/2021
  • Στο πλαίσιο των έκτακτων πληρωμών  του e-ΕΦΚΑ θα καταβληθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ σε 947.560 ευάλωτους συνταξιούχους.

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν κατά την ίδια περίοδο οι καταβολές:

  • επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
  • επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
  • Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Επιπροσθέτως, συνεχίζεται η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ (διαδικασία που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΔΥΠΑ για την υποβολή των απαραίτητων στοιχείων) σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που έχουν συμπληρώσει 12-24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας. 

Από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου οι ακόλουθες τακτικές πληρωμές  προνοιακών επιδομάτων για τον τρέχοντα μήνα και συγκεκριμένα: οικογενειακά επιδόματα παιδιών,  αναπηρικά επιδόματα (αναπηρικά και διατροφής), Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, επίδομα στέγασης, επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων, επίδομα γέννησης, επίδομα στεγαστικής συνδρομής, επίδομα ομογενών, έξοδα κηδείας ανασφάλιστων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος