FOLLOW US: facebook twitter

Πλήρης επιβεβαίωση της Πρωινής

Ημερομηνία: 30-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Σχόλια

Ó÷Ýäéï 1

Γεγονός είναι πλέον το νέο σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων που με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης αναρτήθηκε χθες στη διαβούλευση και το οποίο αφενός δίνει οριστική λύση στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με την αναστολή λειτουργίας τους, όπως εκείνο του Πύργου που ταλαιπωρεί πολίτες, δικηγόρους και φυσικά τους εργαζόμενους.

Εδώ λοιπόν δεν μπορούμε να μην ευλογήσουμε τα… γένια μας, αφού επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ του περασμένου Σαββάτου, όπου αναφέραμε ότι αναμενόταν να βγει στη διαβούλευση το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου και περιγράφαμε με λεπτομέρειες τις αλλαγές που φέρνει. Δηλαδή ΕΝΑ και ΕΜΜΙΣΘΟ υποθηκοφυλακείο στην Ηλεία με έδρα τον Πύργο και κατάργηση των άλλων άμισθων στο νομό.

Μάλιστα, είχαμε δεχθεί και κάποια τηλέφωνα από νομικούς κύκλους και μάλιστα όχι του Πύργου, για να διαπιστωθεί αν οι πηγές μας ήταν έγκυρες! Όπως αποδείχθηκε ήταν εγκυρότατες, αν και σε κάποιους δεν αρέσουν αυτές οι αλλαγές για συγκεκριμένους λόγους και κυρίως γιατί δεν τους εξυπηρετεί η συγχώνευση των Υποθηκοφυλακείων και ειδικά το ότι προσδιορίζεται ο Πύργος ως έδρα του τμήματος του νέου έμμισθου Υποθηκοφυλακείου Ηλείας.

Μαθαίνουμε ακόμα ότι στην Αμαλιάδα έγιναν κάποιες συναντήσεις με αφορμή το ρεπορτάζ μας την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια οργανωμένης αντίδρασης  από εμπλεκόμενους για την κατάργηση του εκεί υποθηκοφυλακείου, αλλά μάλλον οι πιέσεις δεν θα έχουν καμία τύχη. Ίδωμεν, γιατί η διαβούλευση μόλις ξεκίνησε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος