FOLLOW US: facebook twitter

Πλημμύρισαν αγροί στον Κάμπο Μακρισίων

Ημερομηνία: 30-11-2021 | Συντάκτης:

-Ζημιές διαπιστώθηκαν κυρίως σε τριφύλι, σπανάκι και πορτοκάλια


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σοβαρές καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες του Κάμπου των Μακρισίων προκάλεσε η κακοκαιρία του περασμένου Σαββατοκύριακου, καθώς αρκετές εκτάσεις πλημμύρισαν, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των παραγωγών της περιοχής.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Παναγιώτης Γριβάκης, πλημμύρισαν εκτάσεις με τριφύλλια και κηπευτικά στη ζώνη Μακρίσια-Καλυβάκια, ενώ οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στα ελαιόδεντρα και στα εσπεριδοειδή.

«Είχαμε πολλά νερά και δυστυχώς προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε εκτάσεις με τριφύλλια, σπανάκι, λάχανο, κουνουπίδι κλπ ενώ από τον αέρα υπέστησαν ζημιά τα λιοστάσια και οι λίγες πορτοκαλιές που έχουν απομείνει στην περιοχή» ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η καταγραφή της ζημιάς για να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η έναρξη καθαρισμού στη λεκάνη του φράγματος Αλφειού και η απομάκρυνση φερτών υλικών συνέβαλε στον περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων, επισημαίνοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος, οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή ήταν μεγαλύτερες.

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης και στην αγροτική οδοποιία τοπικών κοινοτήτων του δήμου, καθιστώντας επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση μηχανημάτων για να συνεχιστεί ομαλά η ελαιοσυγκομιδή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος