FOLLOW US: facebook twitter

Πλήγμα στις εθελοντικές αιμοδοσίες από τον κορονοϊό

Ημερομηνία: 03-12-2020 | Συντάκτης:
Έκκληση για αίμα από τη Δ/ντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του ΓΝ Πύργου, Κων/να Πανέτα

Τεράστιο πλήγμα στην εθελοντική αιμοδοσία έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού, καθώς έχουν σταματήσει οι εξωτερικές αιμοληψίες που γίνονταν κάθε Κυριακή στις τοπικές κοινότητες της Ηλείας και των οποίων η συνεισφορά ήταν καθοριστική για την κάλυψη των ελλείψεων στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Παράλληλα, η κατάσταση που έχει διαμορφώσει το δεύτερο «κύμα» της πανδημίας, με ευρύτερη διασπορά του ιού σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, έχει προκαλέσει ανησυχία και απροθυμία στους εθελοντές αιμοδότες να μεταβούν στο νοσοκομείο για να δώσουν αίμα.

Η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας, Κωνσταντίνα Πανέτα, τόνισε σε ανάρτησή της στο facebook ότι οι εθελοντές αιμοδότες δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο να νοσήσουν από τον κορονοϊό, καθώς η πρόσβαση στο χώρο όπου στεγάζεται το τμήμα της Αιμοδοσίας, είναι απόλυτα ασφαλής και ακίνδυνη.

«Η πρόσβαση στην Αιμοδοσία μας είναι ασφαλής και δεν κινδυνεύει κανείς από κορονοϊό. Τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας», έγραψε και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία, καθώς τα αποθέματα έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, τόσο στους ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές όσο και στα έκτακτα περιστατικά.

«Βρίσκομαι στην Αιμοδοσία του Γ.Ν.Ηλείας και ψάχνω με τη συνάδελφο τα αίματα που έχουμε στο ψυγείο. Έχω μπροστά μου και μια λίστα με ονόματα ασθενών, τους οποίους θα πρέπει να μεταγγίσουμε.  Απελπισία. Ποιον θα μεταγγίσουμε και με ποιο κριτήριο; Πόσα αίματα να του δώσουμε; Τι θα κάνουμε με τα παιδιά της Μεσογειακής Αναιμίας; Τιθα κάνουμε με τους καρκινοπαθείς; Πώς θα χειρουργηθούν όσοι έχουν σπάσει χέρια πόδια με το μάζεμα της ελιάς; Πόσους υπερήλικες θα αφήσουμε να πονάνε γιατί δεν μπορούν να χειρουργηθούν, αφού δεν υπάρχουν αίματα. Πήραμε όλα τα νοσοκομεία γύρω γύρω και στην Αθήνα  και κανείς δεν έχει να μας στείλει. Παρακαλώ πολύ την αγάπη σας. Όσοι είστε υγιείς, ελάτε να δώσετε αίμα στην αιμοδοσία σας», επισήμανε και πρόσθεσε ότι άμεσα είναι αναγκαίες κυρίως ομάδες αίματος  «Ο» και  «Α», θετικά και αρνητικά.

«Το να σώσεις μια ζωή  ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ  είναι ευλογία υλική και πνευματική. Σας ευχαριστώ πολύ», σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος