FOLLOW US: facebook twitter

«Πλέγμα» οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 28-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αυτοδιοίκηση, Νέα

Αυτοψία- ενημέρωση Β. Γιαννόπουλου στις περιοχές εκτέλεσης εργασιών

-Σε εξέλιξη σημαντικά έργα, με σύγχρονο οδοφωτισμό και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που ξεκίνησε από τον Πύργο με κατεύθυνση προς Πάτρα. Τις εργασίες του έργου, με το οποίο επιλύεται ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα, παρακολούθησε από κοντά σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο από τον Πύργο με την αντικατάσταση – σε πρώτη φάση – των συμβατών φωτιστικών σωμάτων, με νέους λαμπτήρες τύπου LED, καθώς στους κύριους στόχους του έργου συμπεριλαμβάνεται και η εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία υπολογίζεται στο 55% της προηγούμενης κατανάλωσης. Στην παρούσα, Β΄ φάση, γίνεται αντικατάσταση των κατεστραμμένων στύλων και επισκευή του εσωτερικού μηχανισμού τους, προκειμένου να αποκατασταθεί με αυτόν τον τρόπο η επαναλειτουργία των φωτιστικών σωμάτων που είχαν λεηλατηθεί στο παρελθόν, θέτοντας έτσι εκτός λειτουργίας μεγάλα τμήματα του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, σε όλο το μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, επισκέφθηκε τις περιοχές όπου εργάζονται τα τεχνικά συνεργεία, στις διασταυρώσεις Βουνάργου και Λαστεΐκων, και ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία του έργου από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Μάλιστα, όπως ο ίδιος εξήγησε στον κ. Γιαννόπουλο, η παρούσα φάση του έργου είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς πέραν των λεηλασιών στους στύλους, έχουν διαπιστωθεί σοβαροί βανδαλισμοί και στα υπόγεια εσωτερικά κανάλια του δικτύου, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο αποκατάστασης και επιφορτίζει τα τεχνικά συνεργεία με επιπλέον εργασίες, οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά. Ωστόσο, τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πλήρη κάλυψη των αναγκών που έχουν ανακύψει και την επαναλειτουργία του συνόλου των στύλων, μέχρι και την Αρχαία Ολυμπία.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο και απαιτητικό έργο, λόγω των βανδαλισμών και λεηλασιών που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν – για την κλοπή του χαλκού των καλωδίων – με συνέπεια να τίθεται εκτός λειτουργίας το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού σε πολλά τμήματα των Εθνικών Οδών, καθώς δεν είναι ένα φαινόμενο που αφορά μόνο την Ηλεία. Με την ολοκλήρωση του έργου, αντιμετωπίζουμε συνολικά το πρόβλημα σε όλο το μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, μέχρι και την Αρχαία Ολυμπία.

Εξασφαλίζεται λοιπόν επαρκής και ποιοτικός φωτισμός, ενισχύεται η οδική ασφάλεια κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ έχουμε ήδη και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας καθώς πριν το Πάσχα ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των παλιών λαμπτήρων με νέους, τύπου LED» σημειώνει ο κ.Γιαννόπουλος.

Αναβάθμιση της εισόδου του Πύργου

Η οδική ασφάλεια ενισχύεται σημαντικά – όπως εξήγησε ο κ.Γιαννόπουλος – όχι μόνο από το έργο οδοφωτισμού, αλλά και με άλλα οδικά έργα, όπως αυτό της βελτίωσης και αναβάθμισης της Εισόδου του Πύργου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας επισκέφθηκε την ανατολική πλευρά της πόλης, παρακολουθώντας από κοντά τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, έως και την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η αντικατάσταση του φθαρμένου και επικίνδυνου ασφαλτοτάπητα ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή, επιλύοντας ένα σοβαρό χρόνιο πρόβλημα και σ’ αυτή την είσοδο/έξοδο του Πύργου, ενώ θα ακολουθήσουν οι διαγραμμίσεις. Παράλληλα – στο πλαίσιο του ίδιου έργου –πραγματοποιούνται και εργασίες αποψιλώσεων και καθαρισμού στις διαχωριστικές νησίδες μεταξύ του κύριου οδικού άξονα της Ε.Ο, και της βοηθητικής οδού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος